TJIP vereenvoudigt het kiezen van de beste hypotheek

TJIP vereenvoudigt vinden beste hypotheek

Met de nieuwe module Optimale Hypotheek van het TJIP Smart Platform kunnen hypotheekadviseurs gemakkelijker hun klanten van het beste advies voorzien. De module rekent automatisch alle mogelijke hypotheekvormen, rentevaste perioden en risicoklassen van een of meer aanbieders door. Hiermee is er snel inzicht in welke hypotheek het beste bij de klant past.

De module Optimale Hypotheek berekent niet alleen de maximale hypotheek maar kijkt ook naar de samenstelling van de lening en de benodigde hoeveelheid eigen geld bij alle mogelijke hypotheekopties. TJIP ziet het als mogelijkheid dat voor alle gevallen de beste hypotheek op de Nederlandse markt gevonden kan worden. Hiervoor moeten wel alle geldverstrekkers aangesloten zijn. Alle mogelijke hypotheekvarianten worden doorgerekend met alle mogelijke rentebladen. Dit alles gebeurt in één berekening, zodat de adviseur niet voor elke aanpassing in de instellingen een nieuwe berekening hoeft te maken. Uit de resultaten kan dan de best passende hypotheek voor de consument gekozen worden.

“In de huidige tijd, waarin de huizenprijzen nog steeds explosief stijgen, moeten consumenten hun financiële ruimte optimaal zien te benutten én een bewuste keuze maken voor de hypotheek die op lange termijn het beste past. Daarbij zijn resultaten op basis van feiten noodzakelijk, en resultaten op basis van aannames ongewenst”, zegt TJIP.

Volgens TJIP maakt de nieuwe module het hypotheekadvies efficiënter en transparanter en wordt de kans op menselijke fouten kleiner. Bovendien kan de adviseur sneller verschillende opties aan de klant voorleggen doordat hij tijdens het adviesgesprek met de instellingen van de tool kan spelen.

Bron: TJIP

GEEN REACTIES