Beheer Reaal Hypotheken gaat naar Dynamic Credit

Beheer Reaal Hypotheken gaat naar Dynamic Credit

Dynamic Credit neemt per 15 maart het management over van de hypotheekportefeuille van Athora Netherlands. De beheerovername, met een omvang van 1,2 miljard, is onderdeel van een samenwerkingsovereenkomst die beide partijen hebben gesloten.

Als onderdeel van de overeenkomst zal hypotheekaanbieder en vermogensbeheerder Dynamic Credit zorg dragen voor het uitvoeren van productaanpassingen in lijn met marktontwikkelingen en veranderende wet- en regelgeving. Ook is Dynamic Credit namens Athora Netherlands het aanspreekpunt voor de samenwerkingspartners, waaronder Stater en Hypocasso.

“In 2020 is Reaal gestopt met het aanbieden van hypotheken aan nieuwe klanten. Om voor onze bestaande hypotheekklanten een optimale dienstverlening te waarborgen, is besloten het management onder te brengen bij een ervaren specialist”, licht Bart Remie, General Manager Operations & IT bij Athora Netherlands toe.

De hypotheekportefeuille van Reaal telt circa 10.000 klanten en blijft op de balans van Athora Netherlands (SRLEV NV) staan. Klanten met een Reaal hypotheek ondervinden geen gevolgen van deze samenwerking. Zij blijven ook in de toekomst contact opnemen via de voor hen bekende kanalen en de overeenkomst en voorwaarden blijven ongewijzigd. Het team dat nu verantwoordelijk is voor het management van de hypotheekportefeuille, zal overgaan naar Dynamic Credit in Amsterdam en daar de werkzaamheden voortzetten.

Bron: Athora

GEEN REACTIES