Tekort aan financieel personeel verwacht

Tekort aan financieel personeel verwacht
© Pixabay

Verzekeringsadvieskantoren en andere financiële dienstverleners verwachten in het komende kwartaal minder medewerkers aan te kunnen nemen. Voor het eerst in vijf jaar tijd is de zogeheten werkgelegenheidsverwachting in de sector negatief. De reden is dat er onvoldoende geschikt personeel te vinden is. Dit meldt uitzendorganisatie Manpower in haar Arbeidsmarktbarometer.

De arbeidsmarktbarometer – het percentage werkgevers dat een toename van het personeel verwacht min het percentage dat een afname van het aantal werknemers voorspelt – is voor zowel zakelijke als financiële dienstverleners negatief voor het komende kwartaal: -3%. Dat is 5 procentpunt minder vergeleken met het eerste kwartaal van 2019 en 17 procentpunt minder vergeleken met dezelfde periode een jaar geleden.

De arbeidsmarkt in het algemeen blijft grotendeels ongewijzigd. 84% van de werkgevers meldt het komende kwartaal niet meer maar ook niet minder personeel an te zullen nemen. 4% van de werkgevers verwacht een afname, 9% ziet een toename en 3% weet het nog niet. Na seizoenscorrectie komt de arbeidsmarkt, net als in het afgelopen kwartaal, uit op +4. De sterkste arbeidsmarkt wordt verwacht in het oosten en het westen van het land.

Bron: Manpower

GEEN REACTIES