Syntrus Achmea geeft klanten financiële prikkel voor verduurzaming

Syntrus Achmea geeft financiele prikkel voor verduurzaming

Syntrus Achmea Hypotheken gaat zijn klanten een bijdrage in de kosten van het verduurzamen van hun woning geven. Besteden klanten minimaal 1.000 euro aan zonnepanelen of isolatiemaatregelen via Duurzaam Woongemak van Centraal Beheer, dan krijgen zij een korting van 250 euro. Syntrus Achmea wil hiermee mensen over de streep trekken om te gaan verduurzamen.

“We weten uit onderzoek dat veel eigenaren willen verduurzamen, maar soms net dat zetje in de rug nodig hebben”, zegt Renske van der Kaaden, senior manager Product Management bij Syntrus Achmea. “Om die reden werken we samen met de dienst Duurzaam Woongemak van Centraal Beheer. Klanten krijgen dan meteen een goede inschatting van de mogelijkheden, kosten en opbrengsten, waarna externe partners adviseren over de beste oplossing en zorgen voor de uitvoering daarvan.” Syntrus Achmea en Centraal Beheer werken sinds vorig jaar oktober nauw samen in het nieuwe hypotheekbedrijf van Achmea.

Syntrus Achmea richt zich op alle woningen in de portefeuille, dus zowel woningen die nog helemaal niet duurzaam zijn als woningen die al goed op weg zijn. “De winst op het gebied van energieverbruik en wooncomfort is enorm als een woning van energielabel G naar C gaat”, zegt Van der Kaaden. “En daar gaat het om. Als 1.000 eigenaren zonnepanelen plaatsen, scheelt dat circa 800 ton CO2. Dat is net zoveel als 33.000 bomen in een jaar opnemen aan CO2.”

De actie ‘Duurzamer Wonen met Syntrus Achmea’ wordt uitgevoerd namens de vijftig pensioenfondsen en andere institutionele beleggers die participeren in het PVF Particuliere Hypothekenfonds, het hypothekenfonds dat belegt in door Syntrus Achmea Real Estate & Finance verstrekte hypotheken. Volgens Syntrus Achmea levert de actie voor alle partijen winst op: de participanten in het hypothekenfonds leveren met hun financiële steun een bijdrage aan een duurzame leefomgeving. Bovendien verhogen de verduurzamingsmaatregelen de waarde van hun hypotheekbeleggingen. Ook de woningeigenaar en het klimaat worden er beter van.

Syntrus Achmea verwacht dat 500 tot 1.000 huizenbezitters gebruik zullen maken van het aanbod.

GEEN REACTIES