SUREbusiness breidt uit naar 20 volmachten

SUREbusiness breidt uit naar 20 volmachten
Levent Türkmen aan het woord in de zaal.

SUREbusiness, serviceprovider zakelijke schadeverzekeringen, heeft haar aanbod het afgelopen jaar uitgebreid met acht nieuwe verzekeraars. De onderneming, die in 2015 is gestart, beschikt nu over twintig volmachten. Driehonderd financieel advieskantoren maken gebruik van de diensten van SUREbusiness. Dit maakte het bedrijf bekend tijdens een congres eerder deze week in Breukelen.

Kritiek op verzekeringsmaatschappijen
Tijdens het congres signaleerde oprichter Levent Türkmen opnieuw de groeiende kritiek van advieskantoren op de dienstverlening van verzekeringsmaatschappijen. De kritiek richt zich met name op het gebrek aan de wil en mogelijkheden om maatwerk te leveren, het dalende niveau van verzekeringstechnische kennis bij de medewerkers en de trage afhandeling van verzoeken. Türkmen waarschuwde dat wanneer Nederlandse verzekeraars hun prestaties niet verbeteren, het te voorspellen is dat een steeds groter deel van de premie naar buitenlandse risicodragers zal gaan.

Kwaliteit schadebehandeling
Jurjen Oosterbaan Martinius, directeur Bureau DFO, ging in zijn presentatie in op het belang van de kwaliteit van schadebehandeling. “Verzekeraars en adviseurs hebben een gezamenlijk belang bij kwalitatief goed opgeleide schadebehandelaars op financieel advieskantoren.” Oosterbaan Martinius sprak vervolgens zijn verbazing uit over het feit dat op dit moment het beroep van schadebehandelaar op een financieel advieskantoor nog maar een geringe status heeft. Er is geen eigen beroepsvereniging, de gespecialiseerde vakliteratuur en gerichte opleidingen zijn beperkt. Ook het vergoedingsmodel komt “voor heroverweging” in aanmerking.

Ambitieuzere doelstellingen bij klantcontact
Wouter de Vries, marketing expert, adviseerde de aanwezigen om bij klantcontacten ambitieuzere doelstellingen te formuleren over  wat de klant nu echt van zijn adviseur kan verwachten. De Vries: “Je kunt dit vergelijken met een aankondiging voor een feest bij je schoonmoeder. Daar verwacht ook niemand een knaller”. Zijn advies: “Kies niet voor de middelmaat maar voor onderscheid.”

Bron: SUREbusiness

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES