Student op kamers kan amper passende inboedelverzekering vinden

Student op kamers kan amper passende inboedelverzekering vinden
© Pexels

Verzekeraars maken het studenten die op kamers wonen erg moeilijk om een inboedelverzekering af te sluiten. Vaak is het niet mogelijk de inboedel van één kamer te verzekeren. Bovendien worden studenten vaak gedwongen om onnodig een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Het Inboedelverzekering Informatie Centrum (IIC) en het Aansprakelikheidsverzekering Informatie Centrum (AIC) trekken deze conclusies op basis van bureauonderzoek onder 28 verzekeraars.

Wanneer studenten de inboedel van hun kamer willen verzekeren, berekenen de meeste verzekeraars een premie op basis van een dekking voor de gehele woning. Zo’n 60 procent van de verzekeraars oververzekert studenten hiermee standaard. Opvallend is dat (ook deze) verzekeraars en vergelijkers wel adverteren met een inboedelverzekering voor studenten, terwijl zij deze dus niet aanbieden. Ook blijkt uit de onderzoeken van IIC en AIC dat de premieverschillen erg groot zijn.

Van de 28 onderzochte verzekeraars bieden er 7 actief een inboedelverzekering voor studenten aan met een premie die over het algemeen lager is dan bij andere verzekeraars. Hierbij wordt echter vaak automatisch een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering aangeboden. Volgens cijfers van het Verbond van Verzekeraars beschikt bijna 100 procent van de Nederlanders al over een aansprakelijkheidsverzekering, waardoor (ook uitwonende) kinderen tot 27 jaar zijn meeverzekerd. Zo raken studenten dubbel verzekerd.

Bron: IIC

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES