Stephan van Stalborch uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar

Stephan van Stalborch uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar
© Careerguide

Stephan van Stalborch, nauw betrokken bij de totstandkoming van het pensioenakkoord, is door zijn beroepsgenoten en de vakjury uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2020. De andere genomineerden waren Prof. dr. A.A.J. (Antoon) Pelsser en J.W.R. (Jan) de Wit AAG. De verkiezing vond plaats tijdens de jaarlijkse Dag van de Actuaris, deze keer online.

Stephan van Stalborch is senior beleidsmedewerker en actuaris op de afdeling Pensioenbeleid van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Stephan werd tijdens de uitreiking door de jury geroemd vanwege zijn inhoudelijke bijdrage aan het verder brengen van het zeer complexe en bijna eeuwigdurende pensioendossier. Zijn voorstel voor de doorontwikkeling van het pensioencontract – met elementen als het ontbreken van een rekenrente en dekkingsgraad – is uiteindelijk overgenomen door alle onderhandelingspartners en werkelijkheid geworden.

Talent van het jaar
Eerder op de dag werd ook de Actuarieel Talent van het Jaar Prijs uitgereikt. Deze ging naar Yentl Goosens. Haar presentatie maakte diepe indruk op het publiek en gaf de doorslag voor haar verkiezing. De andere genomineerden waren Wouter Slot en Rik van Beers. Yentl is Consultant bij EY Actuarial Services. Haar bijzondere aandacht heeft Model Risk Management. Samen met haar collega’s heeft ze een platform ontwikkeld dat het doorlopen van de model life cycle van modellen vergemakkelijkt. “Yentl is een Actuaris met een meer dan brede interesse. Ze is geëngageerd en zeer maatschappijbewust.”

Publieke waardering
Voor de jaarlijkse toekenning van de Actuaris van het Jaar prijs komen actuarissen in aanmerking die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling en/of toepassing van het actuariaat of het financieel riskmanagement, met substantiële en aantoonbare maatschappelijke relevantie.

De prijzen zijn een initiatief om actuarieel specialisten, die een duidelijke voortrekkersrol vervullen in de profilering van de actuariële beroepsgroep, publiek te waarderen en een platform te bieden ter versterking van hun activiteiten. De jury bestaat uit negen leden, onder wie Tweede Kamerlid voor de VVD Helma Lodders en staat onder leiding van fintech investeerder Ronald Latenstein. De organisatie is in handen van vacatureportal Careerguide.

Bron: Careerguide

 

 

GEEN REACTIES