Sparen heeft echt geen zin meer

Sparen heeft echt geen zin meer
© Px

Spaarders hebben in januari 2017 fors aan rendement ingeleverd op hun spaargeld. Dit concludeert vergelijkingssite Sparen.nl op basis van de inflatiecijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De inflatie bedroeg in januari 1,7 procent. De hoogste rente op een vrij opneembare spaarrekening was in januari 0,7 procent. “Zelfs al heb je de spaarrekening met de hoogste spaarrente, dan heeft de inflatie fors aan je rendement gesnoept en kom je uit op een negatief rendement van 1,0 procent voor januari”, stelt Amanda Bulthuis van Sparen.nl.

De meeste spaarders hebben nog meer ingeleverd. Bij de grootbanken, waar veruit het grootste deel van de Nederlanders een spaarrekening heeft, was de gemiddelde rente zelfs maar 0,3 procent. Verreken je dit met de inflatie, dan kom je op een negatief rendement van 1,4 procent.

Spaardeposito’s
Spaardeposito’s, die doorgaans een hoger rendement bieden dan spaarrekeningen, kunnen ook niet meer opboksen tegen de hoge inflatie, berekent Sparen.nl. Nagenoeg alle depositorekeningen bieden geen rentes die de inflatie overstijgen. Uitzondering hierop is een bank uit Estland bij welke je op een depositorekening met een looptijd van 10 jaar een rente ontvangt van 2 procent.

 

Bron: Sparen.nl

GEEN REACTIES