Smartphone-vergelijkers lopen dood op website verzekeraar

Premie.nl heeft een mobiele website ontwikkeld, maar de gebruiker die wil doorlinken naar de website van een verzekeraar vangt vaak bot.

Bijna 80% van de websites van autoverzekeraars biedt geen ondersteuning voor mobiele telefoons, blijkt uit onderzoek van Premie.nl. “En dat is een gemiste kans”, zegt Marc Mathijssen. “In oktober 2012 kwam 9% van de bezoekers van Premie.nl met een smartphone. Een jaar later was dat aantal al gegroeid tot 20%"

Bij het oriënteren voor een autoverzekering maakt 94% van de consumenten gebruik van het internet. Volgens Google is het gebruik van smartphones hierbij in een jaar tijd met 90% gestegen.

Slechts 7 van de 31 websites scoort voldoende

Premie.nl onderzocht 31 websites van autoverzekeraars en toetste daarbij of de website voldoende ondersteuning biedt voor smartphone-gebruikers. Bij 24 websites bleek dat niet het geval..

Een klein aantal verzekeraars heeft een ‘responsive website’. Dit is een website met een lay-out die zich aanpast aan de schermgrootte van het apparaat dat je gebruikt. Hierdoor is de informatie op alle schermen goed leesbaar. Een responsive website maakt in vele gevallen een app overbodig.

Bij een aantal verzekeraars is slechts een gedeelte van de website ‘responsive’ en is het niet mogelijk om op gebruiksvriendelijke wijze een premie te berekenen met een kleiner scherm.

Achmea op voorsprong

Opvallend is dat alle onderzochte Achmea labels een voldoende scoren. “Dankzij de acquisitie van vergelijkingssite Independer heeft Achmea een goed totaalbeeld van het consumentengedrag bij de aankoop van een autoverzekering. Dit geeft ze een voorsprong als het gaat om het spotten van dit soort trends” aldus Marc Mathijssen.

Achmea-dochter InShared is het meest klaar voor de toestroom smartphone-gebruikers. Zij heeft veel aandacht besteed aan de gebruikerservaring van mobiele telefoon-gebruikers en dat resulteert in een hoge score voor presentatie, gebruiksvriendelijkheid en de premieberekening.

GEEN REACTIES