Sibbing Adviesgroep en Tavernemeun Accountants fuseren

Sibbing Adviesgroep en Tavernemeun Accountants fuseren
© Pixabay

Sibbing Adviesgroep B.V., financieel adviesbureau en accountantskantoor voor (para)medici, en accountantskantoor Tavernemeun B.V. zijn gefuseerd. Met deze krachtenbundeling van de Veenendaalse bedrijven ontstaat een full-service financieel dienstverlener met circa 120 medewerkers en een hoogwaardig aanbod van diensten op het gebied van praktijkadvies, financieel advies, accountancy, verzekeren en collectief advies.

Onderscheidend specialisme
Beide kantoren werkten al collegiaal samen. “De afgelopen decennia hebben Sibbing en Tavernemeun – ieder vanuit hun eigen expertise en binnen hun specifieke marktgebieden – een uitstekende reputatie opgebouwd”, aldus partner Arie van Rabenswaaij van Tavernemeun. “Met deze stap kan Tavernemeun haar langgekoesterde wens realiseren om zich te ontwikkelen tot een accountantskantoor met een onderscheidend specialisme. Daarnaast verwachten we dat onze krachtenbundeling zal leiden tot een verdere professionalisering van de gezamenlijke organisatie en een nóg betere dienstverlening aan onze cliënten.”

“Als onafhankelijk financieel adviesbureau is Sibbing al sinds 1977 actief met een financieel adviesbedrijf en een verzekeringsbedrijf”, licht vennoot Theo Kruse van Sibbing toe. “Daarnaast hebben we in 2012 Sibbing accountants en adviseurs opgericht. Om de snelle groei van ons accountantskantoor in goede banen te leiden, werkten we sinds begin vorig jaar collegiaal samen met Tavernemeun, dat ons met 35 jaar ervaring en twintig deskundige medewerkers – onder wie vier zeer ervaren accountants – veel toegevoegde waarde bood. Omdat de samenwerking wederzijds uitstekend beviel, hebben we besloten tot deze fusie.”

Breder palet aan diensten
Van Rabenswaaij: “Dankzij de schaalvergroting kunnen we interne processen optimaliseren, adequaat inspelen op de snelle veranderingen op het gebied van automatisering en nieuwe digitale producten en diensten ontwikkelen. Bovendien kunnen we onze cliënten een breder palet aan bestaande diensten aanbieden. De huidige cliënten van Sibbing krijgen bijvoorbeeld toegang tot MAAND, een zelfstandig bedrijfsonderdeel dat voor organisaties van klein tot groot de complete salarisadministratie verzorgt.

“Anderzijds kunnen cliënten van Tavernemeun – dat zich met name richt op mkb-ondernemers – voortaan ook profiteren van de gespecialiseerde adviesdiensten van Sibbing. Kortom: Sibbing Adviesgroep wordt sterker als organisatie én vergroot als solide marktpartij haar onderscheidend vermogen.”

Ten gevolge van de fusie sluit Tavernemeun haar Veenendaalse vestiging om verder te werken vanuit het kantoor van Sibbing. De Barneveldse vestiging van Tavernemeun blijft wel geopend.

Bron: Sibbing, Tavernemeun

GEEN REACTIES