SharePeople biedt inkomen bij arbeidsongeschiktheid tot AOW-leeftijd

SharePeople biedt inkomen bij arbeidsongeschiktheid tot AOW-leeftijd

Zzp’ers die geen verzekering voor arbeidsongeschiktheid willen afsluiten maar toch financiële zekerheid tot aan de AOW willen, kunnen voortaan terecht bij SharePeople. De deelnemers delen onderling het risico op arbeidsongeschiktheid. Met de introductie van de dekking tot aan de AOW-leeftijd is SharePeople de eerste niet-verzekeraar die een dergelijk vangnet aanbiedt. De dekking is beschikbaar onder de naam SharePeople Lang.

Deelnemers vroegen om langere dekking

Eerder bood SharePeople al een dekking voor twee jaar aan. De deelnemende zzp’ers doneren maandelijks aan een zieke collega. Als er niemand ziek is, hoeven ze dus ook niet te betalen. Hoeveel iemand betaalt, hangt af van het eigen gewenste inkomensniveau. Daarnaast is het een percentage dat afhankelijk is van hoeveel zieken er zijn. Het bedrijf biedt op deze manier een mogelijkheid voor zzp’ers om het risico op arbeidsongeschiktheid af te dekken zonder de hoge premie van een verzekering te moeten betalen. Veel zzp’ers wilden echter langere zekerheid dan de eerste twee jaar van ziekte. Dat is nu mogelijk geworden met SharePeople Lang.

Cosmas Blaauw, oprichter van SharePeople: “We hebben nu de omvang om deze dekking tot aan de AOW-leeftijd te kunnen lanceren. Vanaf onze start in 2017 krijgen we al vragen van onze deelnemers om ook een dekking tot AOW-leeftijd te introduceren. Nu we 10.000 deelnemers hebben voor SharePeople Kort, kunnen we dit doen. Doordat ondernemers het onderling regelen is het veel goedkoper dan een traditionele AOV. We zien het als grote doorbraak om iets te kunnen doen aan dit maatschappelijke probleem. Daarnaast zijn wij een coöperatie waarvan klanten eigenaar kunnen worden. De winst die we maken gaat bij ons terug naar de deelnemers. Deze ‘We all benefit’ gedachte leeft sterk onder onze deelnemers.”

Arbodienst

SharePeople Lang bestaat naast SharePeople Kort. Deelnemers kunnen er dus voor kiezen hun inkomen veilig te stellen vanaf het begin van de arbeidsongeschiktheid tot aan de AOW-leeftijd, of alleen tot een maximum van twee jaar. Om zzp’ers verder te helpen bij het voorkomen van langdurige ziekte introduceert SharePeople ook een eigen arbodienst voor zzp’ers onder de naam SharePeople Crowdability.

Bron: SharePeople

GEEN REACTIES