Nationale-Nederlanden Bank begint met compensatie variabele rente

CFO Kees van Kalveen vertrekt bij Nationale-Nederlanden Bank

Nadat Nationale-Nederlanden Bank in december 2021 aankondigde klanten te gaan compenseren voor te veel betaalde variabele rente, is de bank nu klaar om daadwerkelijk te gaan uitkeren. Het gaat daarbij om een compensatie voor te veel betaalde variabele rente over het doorlopend krediet, in lijn met uitspraken hierover van het Kifid.

De bank berekent over de periode vanaf 1 december 2001 hoeveel rente de klanten hadden moeten betalen als het krediet de marktrente had gevolgd. Ook berekent de bank het bedrag dat de klanten daadwerkelijk betaald hebben. Als zij meer dan 50 euro teveel hebben betaald, krijgen zij dat terug. Daarbij rekent Nationale-Nederlanden ook rente-op-rente. Dat is een punt waar nogal eens discussie over is geweest, omdat sommige banken dat niet wilden vergoeden.

Klanten kunnen via de website van NN de berekening van hun compensatie bekijken. Als zij hun akkoord hebben gegeven op de compensatie, keert de bank het geld uit of wordt het verrekend met nog uitstaand saldo. Alle klanten waarvan actuele adresgegevens bekend zijn, krijgen een brief als hun berekening klaarstaat. De eerste klanten zullen deze brief al in november 2022 krijgen. Naar verwachting duurt het tot einde tweede kwartaal 2023 voor iedereen is ingelicht.

Wie geen klant meer is, moet iets meer geduld hebben. In het eerste kwartaal van 2023 gaat de bank beginnen om voormalige klanten, waarvan geen adresgegevens in de administratie voorkomen, uit te nodigen zelf een aanvraag voor compensatie te starten.

Bron: Nationale-Nederlanden

GEEN REACTIES