Scildon ziet marktaandeel flink stijgen in 2019

Voor Scildon is titel “beste verzekeraar” dit jaar extra waardevol
© Scildon

Scildon realiseerde afgelopen jaar een flinke stijging in het aandeel van de leven- en pensioenmarkt. Het marktaandeel nam toe van 7,6% naar 11,6%.

In de maand december bedroeg het marktaandeel zelfs bijna 14%. Het aantal polissen dat de verzekeraar beheert nam in 2019 toe met 6%. Dat blijkt uit cijfers die Scildon-aandeelhouder Chesnara vandaag naar buiten bracht.

In de jaren 2015-2018 schommelde het marktaandeel tussen de zes en 7,5%. Vorig jaar is derhalve een zeer goed verkoopjaar geweest voor Scildon. Dit ging gepaard met toenemende winstgevendheid. De winst uit nieuwe business steeg van 4,5 mln pond naar 7,5 mln pond. Dit is vooral het gevolg van kostenbesparingen en het reduceren van het personeelsbestand van Scildon. Daarnaast werd een nieuw herverzekeringscontract afgesloten, waarvan de voordelen vooral het lopende boekjaar zullen worden genoten.

Hoewel aandeelhouder Chersnara op zichzelf blij is met de verbeterde winstgevendheid, is zij nog niet tevreden. ‘Scildon levert nog niet het volle potentieel op het vlak van winstgevendheid bij nieuwe business wat we voor ogen hadden.’ Er blijft derhalve nog ‘veel werk te doen’ maar Chesnara is optimistisch gestemd dat ‘betekenisvolle winstgevendheid’ bij nieuwe business binnen bereik ligt.

Verder wordt gemeld dat het risicoprofiel van de beleggingsportefeuille is verkleind en dat meer in hypotheken wordt belegd. De solvabiliteit verbeterde licht van 203% naar 210%.

GEEN REACTIES