Jonge mannen kiezen vaker alleen WA-verzekering

Jonge mannen kiezen vaker alleen WA-verzekering
© Pixabay

Jonge mannen en jonge vrouwen maken verschillende keuzes wat betreft hun autoverzekering. Van de mannen kiest 49 procent alleen voor de verplichte WA-verzekering, tegenover 38 procent van de vrouwen. Dit terwijl jonge mannen wel al eerder schades claimen dan jonge vrouwen. Voor de beperkt cascoverzekering kiest 49 procent van de vrouwen en 42 procent van de mannen. Volledig casco wordt door 13 procent van de vrouwen en 9 procent van de mannen gekozen.

Dit blijkt uit een analyse onder zo’n dertigduizend mensen tussen 18 en 24 jaar, die een autoverzekering afsloten via Independer.

Mannen hebben vaker en eerder een eigen auto dan vrouwen. Mannen van 18 bezitten drie keer vaker een auto dan vrouwen van dezelfde leeftijd. Naarmate de leeftijd toeneemt lopen de vrouwen het verschil iets in, op hun 24e hebben mannen nog anderhalf keer vaker een auto op hun naam staan. Omdat mannen gemiddeld vroeger beginnen met autobezit bouwen ze ook al eerder schadevrije jaren op. Toch hebben jonge mannen gemiddeld net iets vaker negatieve schadevrije jaren dan jonge vrouwen.

Vrouwen vaker nieuwere auto’s
Jonge vrouwen rijden gemiddeld iets vaker in nieuwere auto’s dan jonge mannen. Maar dit slaat om bij auto’s die ouder zijn dan 15 jaar. Bijna 50 procent van de jonge mannen rijdt in een auto van 15 jaar of ouder, bij vrouwen is dat bij bijna 40 procent het geval.

Het grootste deel van de jonge vrouwen (60 procent) rijdt in een auto met een vermogen van minder dan 75KW; bij de jonge mannen is dit 44 procent. Bijna 22 procent van de mannen heeft een auto met een vermogen tot 100KW, van de vrouwen is dat slechts 13 procent. In de onderzochte groepen rijdt 15 procent van de mannen diesel, bij vrouwen is dit 9 procent.

Volkswagen populairste merk
Zowel de jonge mannen als de jonge vrouwen uit de Independer-analyse rijden het vaakst in een Volkswagen. De Golf staat op nummer een bij de mannen, bij vrouwen is dat de Polo. Ook de Opel Corsa is populair onder beide groepen, maar de grote verschillen beginnen daarna al snel. Bij jonge mannen staat de BMW-3 serie op de vierde plaats, terwijl die door vrouwen nauwelijks wordt aangeschaft. Bij de vrouwen is de Toyota Aygo juist erg populair.

Bron: Independer

GEEN REACTIES