Scanwork stopt met deZorgverzekeringadviseur.nl

Scanwork stopt met deZorgverzekeringadviseur.nl
© Pixabay

Scanwork gaat stoppen met het zorgvergelijkingssysteem deZorgverzekeringadviseur.nl. Het aantal verzekeringsadviseurs dat zich bezighoudt met zorgverzekeringen is de afgelopen jaren sterk afgenomen. Ook het feit dat sommige verzekeraars de samenwerking met intermediairs op dit terrein hebben herzien, heeft een rol gespeeld bij de beslissing.

In 2013 lanceerde Scanwork de vergelijkingstool. Deze onderscheidde zich naar eigen zeggen van traditionele online vergelijkers “door een nieuw ontwikkelde methodiek, waarbij – op basis van de individuele zorgbehoefte van de consument – een ‘best advice’ wordt gegeven.”

Scanwork-directeur Harry Kah is er nog steeds van overtuigd dat een zorgverzekering bij uitstek een adviesproduct is, waarmee de professionele adviseur zijn/haar rol als deskundige kan waarmaken, juist ook in de particuliere markt. “Een onafhankelijk zorgvergelijkingssysteem is hierbij onontbeerlijk.”

Scanwork zal dit echter niet meer gaan doen. “25 jaar na de introductie van het eerste zorgvergelijkingsprogramma ‘Diagnose’ is voor mij het moment gekomen om te stoppen. Alle activiteiten worden dit jaar afgebouwd. Scanwork gaat de komende periode in gesprek met marktpartijen die geïnteresseerd zijn in de door Scanwork ontwikkelde methodiek en dit concept – wellicht in een ander nieuw model – willen gaan voortzetten.”

Bron: Scanwork

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES