‘Nederlandse schadeverzekeraars laten premie liggen’

'Nederlandse schadeverzekeraars laten premie liggen'

Nederlandse schadeverzekeraars in de zakelijke markt laten premie liggen doordat ze het dekkingsgebied waarop ze actief willen zijn, beperken. Dat zegt Levent Türkmen, directeur van SUREbusiness. “Steeds meer is de focus gericht op commodity risico’s waar men elkaar verdringt maar tegelijkertijd vallen er grote gaten in het aanbod.

“Bij veel verzekeraars zien we een uitstroom van medewerkers met diepgaande deskundigheid op het gebied van zakelijke schade. Dit leidt ertoe dat bij aanbieders bijvoorbeeld de acceptanten worden afgeschermd voor directe contacten met de onafhankelijk adviseurs. Dit met als argument dat dit soort contacten voor de deskundige acceptanten die er nog wel zijn, te veel tijd kosten. Maar die onafhankelijk adviseurs hebben in de praktijk nu juist vaak behoefte aan maatwerk ten aanzien van de verzekeringsdekking en rechtstreeks overleg met de acceptanten.”

Nieuwkomers
Türkmen signaleert dan ook een sterke belangstelling van buitenlandse risicodragers om dekkingscapaciteit aan te bieden in de Nederlandse markt. “De ruimte die Nederlandse verzekeraars bieden voor buitenlandse verzekeraars om samen met gevolmachtigden de Nederlandse markt te betreden, is groot. Tenzij de verzekeraars hun koers wijzigen, denk ik dat de komende jaren een steeds groter deel van de premiestroom zakelijke schade zich zal verleggen naar deze nieuwkomers.”

SUREbusiness spint garen bij deze ontwikkeling. Het Amstelveense bedrijf zag in het eerste kwartaal de nieuwe premie schade zakelijk met ruim 1 miljoen euro stijgen. Het blijkt dat 83% van de 286 aangesloten kantoren deze groei veroorzaken door hun zakelijke verzekeringen steeds meer bij SUREbusiness onder te brengen.

Levent Türkmen verwacht voor heel 2018 een doorzetting van deze tendens: “De basis hiervoor is natuurlijk het algemene economische klimaat. Voor SUREbusiness versnelt de groei nog eens harder doordat aangesloten intermediairs, die vaak voorzichtig met één of twee posten beginnen, na deze eerste ervaring meer nieuwe verzekeringen via SUREbusiness onderbrengen.”

SUREbusiness is gespecialiseerd in zakelijke schadeverzekeringen met daarbinnen de nadruk op Brand en Aansprakelijkheid.

Bron: SUREbusiness

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES