Rabobank breidt mobiel betalen uit

Rabobank-klanten van 16 jaar en ouder met een mobiel abonnement van KPN kunnen voortaan ook betalen met hun smartphone. De Rabo Wallet, de digitale portemonnee van de Rabobank, kan vanaf vandaag geïnstalleerd worden op  Android-toestellen met een KPN NFC SIM-kaart.

De bredere beschikbaarheid van de Rabo Wallet is voor de Rabobank een volgende stap in de ontwikkeling van mobiel betalen. “Betalen met je smartphone is het betalen van de toekomst”, zegt Elze Vonk, hoofd Financieren, Betalen en Verzekeren bij de Rabobank. “Consumenten willen steeds meer met hun smartphone doen; het liefst laten ze hun portemonnee thuis. Met de Rabo Wallet op je telefoon kan dat. Het is snel en gemakkelijk en net zo veilig als betalen met een plastic bankpas.”

De Rabobank biedt de Rabo Wallet als eerste Nederlandse bank ook aan voor jongeren vanaf 16 jaar. “Dat is een belangrijke toevoeging, omdat die doelgroep onderweg en op school volop te maken krijgt met contactloos betalen”, aldus Elze Vonk.

De Wallet is meer dan alleen een digitale bankpas. Klanten kunnen er klantkaarten, ledenpassen en kortingsbonnen in opslaan en indien gewenst aanbiedingen ontvangen. Ook kunnen ze hun saldo checken en parkeerkosten betalen. De betalingen worden direct van de betaalrekening afgeschreven, net als bij het gebruik van de bankpas.

(Bron: Rabobank)

GEEN REACTIES