Rabo Assurantie Makelaardij lid van VNAB

De dit jaar gestarte beursverzekeringstak van de Rabobank is inmiddels vol op stoom. Sinds kort is de makelaardij lid van de VNAB.

Dat maakten zowel de VNAB als direct betrokkenen bij de Rabo-makelaarstak deze week bekend. Op dit moment staat Rabo Assurantie Makelaardij onder leiding van Dennis Hurenkamp en Barry Verkaar, zo blijkt uit informatie beschikbaar op LinkedIn. Het is nog niet duidelijk wie er chief broking officer wordt. Verder zijn er in de afgelopen maanden brokers aangetrokken voor de verschillende specifieke risicogebieden.

Het initiatief werd door de Rabobank in juli aangekondigd. Rabobank stelde in het persbericht dat het hiermee risico’s kan onderbrengen die te groot of te complex zijn voor 1 verzekeraar. In de praktijk betekende dat laatste in de meeste gevallen dat klanten een verzekering bij een Achmea-werkmaatschappij (vaak Interpolis) afsloten. De bank zei met de makelaarstak vooral mogelijkheden te zien in specifieke branches zoals de voedings- en vleesverwerkende industrie, sectoren waar het nu overigens zeer lastig is om enigszins redelijk geprijsde verzekeringen af te sluiten.

Het idee is dat de assurantiemakelaarstak klanten krijgen toegespeeld van de zakelijke verzekeringsadviseurs die bij de lokale Rabokantoren werkzaam zijn. Daarmee beschikt de kersverse beursmakelaar meteen over een enorm netwerk vanuit de interne organisatie.

De toetreding van Rabo tot de VNAB komt op een moment dat de grootzakelijke markt in flinke beroering is. Dit kwam onder meer tot uiting in het proces omtrent de prolongatie van beursverzekeringen. Er zijn inmiddels richtlijnen en uitgangspunten opgesteld om het proces te verbeteren.

GEEN REACTIES