Pensioenexpeditie: Pensioen in samenspel van werken, wonen en zorg

Hoe gaan we ons pensioen anders organiseren? Hoe zorgen we ervoor dat mensen zich hun eigen toekomst voorstellen en zelf verantwoordelijkheid pakken?

De vierde Pensioenexpeditie verleidt je om het nieuwe (pensioen)landschap vorm te geven in een samenspel van werken, wonen en zorg. Dit doet de Pensioenexpeditie samen met topsprekers, experts uit het bedrijfsleven, de overheid en de pensioensector en werkgevers die de sprong al hebben gewaagd.

Samen de toekomst verbeelden

Als mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen en de toekomst verbeelden, wat is dan de nieuwe rol van werkgevers en overheid? En hoe stellen we ons solidariteit voor in de toekomst?

Nadrukkelijk laat deze Pensioenexpeditie het verleden los. Op basis van verbeeldingskracht worden nieuwe richtingen, modellen en oplossingen verkend. Om mensen wijzer te maken en op weg te helpen naar een financieel gezonde toekomst.

Deelnemers kunnen ook dit jaar via interactieve workshops de onderwerpen ‘beleven’, zoals communicatie, solidariteit en internationale verkenning.

Ga je mee op Pensioenexpeditie? Ervaar en doorvoel de toekomst. Het is juist deze beleving die nieuwe oplossingen over de pensioentoekomst uitlokt.

Een kleine greep uit het programma:

Dagvoorzitter: Wilma de Bruijn, directeur Achmea Academy “Constante verandering is typerend voor de Nieuwe Wereld. Zekerheden van vroeger verdwijnen. Mensen moeten leren loslaten. Dat lukt als we ze verleiden met nieuwe toekomstbeelden. Denk aan mengvormen van pensioen, wonen en zorg. Tijdens deze Pensioenexpeditie verkennen we de toekomst aan de hand van inspirerende ideeën en voorbeelden.”

Else Bos, ceo PGGM: “Afkalving van het pensioendomein, toenemende governance, andere verhoudingen tussen jong en oud. Welke kant gaat pensioen op? Welke scenario’s zijn er, wat is de rol van instituties?”

Bianca Tetteroo, divisievoorzitter pensioen & leven van Achmea: “Ik neem u mee op een reis waarin we schijnzekerheden loslaten. We verkennen hoe werknemers en gepensioneerden het stuur zelf (bewust) in de hand nemen, zelf verantwoordelijkheden nemen. Mensen leven anders dan 15 jaar geleden. Wat goed was in het verleden hoeft niet goed te zijn voor de toekomst. Samen bouwen we een nieuw duurzaam fundament. We moeten af van de illusie dat absolute zekerheid te koop is. Call for action!”

Interactieve workshops met de volgende onderwerpen:

  • Het Nieuwe Werken aan je pensioen
  • Fundamentele veranderingen in pensioenadvies: Voor iedereen een goed plan
  • Informeren over pensioenen? Breng het in beeld!
  • Droom mee over solidariteit

Pensioenexpeditie, 20 november 2013 in Zeist. Aanmelden kan hier

GEEN REACTIES