Overname Rabo PGGM PPI door Allianz definitief

Overname Rabo PGGM PPI door Allianz definitief

De overname van Rabo PGGM PPI door Allianz is goedgekeurd door de toezichthouders, zo maakt Allianz bekend. Daarmee is aan alle voorwaarden voldaan en is de overname definitief. De overdracht van Rabo PGGM PPI naar Allianz heeft al plaatsgevonden. De PPI gaat verder onder de nieuwe naam Allianz Premie Pensioen Instelling B.V.

Rabobank wil zich voor het zakelijk pensioendomein focussen op de rol van adviseur. PGGM richt zich de komende jaren op de dienstverlening aan pensioenfondsen, in verband met de invoering van het nieuwe pensioenstelsel. Voor beide organisaties past de PPI daarom niet goed meer binnen de strategie. Voor Allianz is het echter een verbreding van het assortiment pensioenoplossingen voor werkgevers. Allianz beschikte eerder nog niet over een PPI-oplossing. Allianz bood wel al een DC-regeling aan. Overigens is Allianz geen vreemde voor de Rabo PGGM PPI: het bedrijf verzorgde al de risicoverzekeringen voor de PPI.

Sjoerd Laarberg, CEO van Allianz in Nederland: “Deze overname past naadloos in onze strategische koers, die er mede op gericht is om ons leven- en pensioenbedrijf verder te laten groeien. Met deze overname maken we ons pensioenaanbod completer.” Mart Vreven, commercieel directeur van Allianz in Nederland: “Naast de pensioenadviseurs van Rabobank kunnen nu alle pensioenadviseurs gebruikmaken van de PPI-oplossing van Allianz. We bieden onze adviseurs en klanten nog meer mogelijkheden om een pensioenregeling in te richten zoals zij dat willen.”

Bij de bekendmaking van het voornemen tot overname werd aangegeven dat voor huidige klanten de pensioenregeling ongewijzigd doorloopt. Huidige klanten van de Rabo PGGM PPI worden zorgvuldig geïnformeerd over de transitie. Rabobank blijft de pensioenadviseur voor deze klanten.

GEEN REACTIES