Overheid start offensief voor huishoudens met geldproblemen

Overheid start offensief voor huishoudens met geldproblemen
© Josh Appel, Unsplash

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is een campagne gestart om mensen met geldzorgen te wijzen op hulp en ze aan te moedigen niet te blijven rondlopen met problemen.

Die hulp is er in de vorm van platform Geldfit, een samenwerkingsverband van gemeenten, bedrijven en (hulp)organisaties.

Steeds meer huishoudens komen financieel in de knel door de hoge inflatie en de fors gestegen energierekening. Ondanks de uitgebreide koopkrachtmaatregelen vreest de overheid dat het aantal huishoudens met schulden de komende periode flink zal toenemen.

Op geldfit.nl kunnen mensen via een online test zien hoe hun financiële situatie is en welke stappen ze kunnen zetten om weer grip op hun geld te krijgen. Als het nodig is, krijgen ze direct contactgegevens van organisaties in de buurt die kunnen helpen. Ook kan men voor een persoonlijk advies bellen of chatten met de hulplijn voor geldzorgen.

Grip op geld

Geldfit is in 2017 opgezet nadat duidelijk werd dat veel geldproblemen voorkomen kunnen worden als mensen eerder grip op hun geld krijgen. Het platform wordt beheerd door Stichting Nederlandse Schuldhulproute (NSR). Een groeiend aantal partners als bedrijven, banken en verzekeraars leiden hun klanten en medewerkers met mogelijke schuldzorgen naar Geldfit, aldus de stichting. De hulp wordt gesubsidieerd door partners, fondsen en subsidie van het Ministerie van SZW.

Het afgelopen kwartaal hebben 367.000 mensen de website geldfit.nl bezocht, dat is drie keer zoveel als vorig jaar. Het platform rekent komende winter op een verdere toename van het aantal hulpvragen, mede vanwege de campagne van het ministerie en van partijen die naar Geldfit verwijzen, zoals energiemaatschappijen en banken. Andere partijen zijn uitgenodigd om erop aan te sluiten. Meer informatie: www.geldfit.nl/nietalleen.

Bron: Ministerie van SZW

GEEN REACTIES