Ook NN komt met ‘Fit-programma’ voor verzekerden

Pixabay

Net als ASR gaat ook verzekeraar Nationale-Nederlanden dit jaar een speciaal fitheidsprogramma aanbieden aan verzekerden. Dat schrijft NN in het jaarverslag over 2018.

Vooralsnog wordt het programma dat simpelweg ‘Fit’ heet, in de komende maanden beschikbaar gesteld voor een beperkte (Nederlandse) klantengroep, aldus NN. Het programma is gebaseerd op twee pilots voor eigen werknemers die in de afgelopen twee jaar zijn gehouden. Volgens de verzekeraar leverde ‘Fit’ vooral een hogere betrokkenheid van werknemers op. Daarnaast verbeterde het zelfvertrouwen van de deelnemers en zorgde het voor een betere lichamelijke gesteldheid.

Ook ASR is actief op dit terrein. Bij de presentatie van de jaarcijfers maakte de Utrechtse verzekeraar tevens bekend vanaf eind dit jaar het zogeheten ‘Vitality-programma’ aan te bieden aan klanten. Dit initiatief, in samenwerking met de Zuid-Afrikaanse onderneming Vitality, biedt bewegingsprogramma’s aan waarbij de voortgang wordt gemeten en gemonitord. Deelnemers, bijvoorbeeld werkgevers met een verzuim- en/of WGA-verzekering, kunnen bij dit programma zelfs in aanmerking komen voor premieverlaging. Niet duidelijk is op dit moment of ASR ‘Vitality’ ook gaat aanbieden aan de eigen werknemers. Wel lanceerde de verzekeraar afgelopen week voor de eigen werknemers een grootschalig programma ‘In Beweging’, dat zich naast sporten en lichaamsbeweging, richt op opleiding, loopbaanontwikkeling en zingevingsvragen.

Pensioen
Verder meldt NN in het jaarverslag dat aan Nederlandse pensioenklanten (gepensioneerd) aanvullende diensten zullen worden aangeboden. De verzekeraar noemt dit concept ‘Zorgeloos pensioen’ en beslaat vooralsnog een breed pallet: van financiële zekerheid tot sociaal welbevinden. Ook hier is NN overigens niet de enige partij. In november 2017 startte pensioenverzekeraar Zwitserleven de dienst Zelect, waarbij klanten kunnen deelnemen van culinaire en reisactiviteiten en gebruik kunnen maken van ‘gezelschap en hulp’, bijvoorbeeld om met anderen naar een museum te gaan.

GEEN REACTIES