Online platform van a.s.r. wil vrouwen financieel wakker schudden

Online platform van a.s.r. wil vrouwen financieel wakker schudden
© Pixabay

Verzekeraar a.s.r. wil vrouwen stimuleren om zich te verdiepen in hun financiën, zodat ze in het geval van bijvoorbeeld een scheiding niet voor onaangename verrassingen komen te staan. In het kader van de Pensioen3daagse lanceert a.s.r. daarom het online platform Ikdenkvooruit.nl, dat moet bijdragen aan het verhogen van de financiële zelfredzaamheid van vrouwen.

Het aantal vrouwen dat financieel de zaakjes niet goed op orde heeft, is schrikbarend hoog, meldt de verzekeraar. Er wordt onderzoek van het CBS aangehaald waaruit blijkt dat meer dan 50% van de Nederlandse vrouwen niet financieel redzaam is. 32% van de vrouwen heeft niets geregeld voor het geval het gezamenlijk inkomen ineens wegvalt en 75% van de vrouwen weet niet welke invloed een scheiding heeft op het pensioen. Als zij er ineens alleen voor komen te staan, gaan vrouwen er gemiddeld 25% in koopkracht op achteruit.

‘Echte’ verhalen
Ikdenkvooruit.nl onderscheidt zich van de gebruikelijke pensioencommunicatie. Deze is vaak formeel en complex. Op Ikdenkvooruit.nl staan ‘echte’ verhalen van vrouwen die door een echtscheiding, het overlijden van hun partner of het verlies van hun baan financieel in zwaar weer terecht kwamen. Daarnaast geven financieel adviseurs tips en uitleg. Bezoekers worden aangemoedigd om zich te verdiepen in hun financiële situatie, ze worden doorverwezen naar het pensioenportaal van hun pensioenuitvoerder en aangemoedigd om in gesprek te gaan met een financieel adviseur.

De website bevat inderdaad veel human interest, zoals een dagboek van een weduwe en interviews met citaten als: “Ik weet pas sinds kort dat ik 1.000 euro bezit, en er 66 euro op mijn privé spaarrekening staat.” Maar daarnaast vindt de lezeres er serieuze oproepen tot actie. “Vrouwen moeten serieus met hun partner om tafel”, zegt bijvoorbeeld financieel adviseur Michel.

Bron: a.s.r.

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES