OM doet inval bij Antilliaanse verzekeraar Ennia

OM doet inval bij Antilliaanse verzekeraar Ennia
© Pixabay

Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag een inval gedaan in het Curaçaose hoofdkantoor van de Antilliaanse verzekeraar Ennia. Dit meldt het Financieele Dagblad.

De inval vond plaats vlak voor de start van het strafproces tegen de president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), Emsley Tromp. Tromp is als centralebankpresident de belangrijkste toezichthouder op Ennia. Het OM verdenkt Tromp van omvangrijke belastingfraude, witwassen en corruptie.

Vorig jaar bleek uit een geheim rapport, opgesteld door de Nederlandsche Bank, dat Ennia onder de ogen van toezichthouder CBCS was uitgehold door haar grootaandeelhouder Hushang Ansary. Met twee omstreden transacties had Ansary volgens DNB omgerekend €570 mln aan verzekeraar Ennia onttrokken. De CBCS zou de afgelopen jaren herhaalde waarschuwingen voor de riskante transacties van Ennia in de wind hebben geslagen.

Verzekeringsbedrijf Ennia bestond in Nederland tot 1983, toen het bedrijf fuseerde met AGO Verzekeringen tot AEGON. De naam ENNIA bleef op de Antillen gehandhaafd als ENNIA Caribe. Het bedrijf werd in 1998 overgenomen door Nuts OHRA, later Delta Lloyd. In 2006 kwam ENNIA Caribe in handen van de Parman Group van de Iraans-Amerikaanse zakenman Hushang Ansary.

Bron: FD

GEEN REACTIES