NN wint, Aegon verliest terrein op hypotheekmarkt

© pixabay

Twee grote verzekeraars laten een gemengd beeld zien voor wat betreft nieuwe hypotheekproductie. NN groeit flink, Aegon daalt juist.

Bij Nationale-Nederlanden nam de productie in het tweede halfjaar van 2019 toe met 800 mln euro naar €4,2 mrd, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Over het hele jaar gemeten nam de productie toe met bijna 2 mrd euro naar €7,9 mrd.

Aegon noteerde daarentegen in het tweede halfjaar een daling van de productie. Vergeleken met het tweede halfjaar van 2018 nam de productie met een half miljard af naar €4,2 mrd. Voor het hele jaar duikelde de productie van 9,4 mrd euro naar 7,4 mrd euro. Bij Aegon valt op dat de verkochte rekening voor eigen rekening in het tweede halfjaar twee keer zo hoog waren als in het eerste halfjaar. De hypotheekproductie voor derden (grote beleggers) kwam lager uit, over heel 2019 zelfs 1,3 mrd euro.

In het tweede halfjaar zijn Aegon en NN qua productie even groot: 4,2 mrd euro. De twee verzekeraars publiceren geen marktaandelen. Op basis van een ruwe schattig door Findinet komt dit ongeveer uit op een aandeel van 4,7% per partij.

GEEN REACTIES