Nieuwe CFO Klaverblad kan meteen aan de bak

Klaverblad lijdt verlies door actuariële bijstellingen
© Klaverblad

Per 1 september wordt Jordi van Irsen de nieuwe financieel bestuurder van verzekeraar Klaverblad. Het wordt voor hem meteen flink bikkelen.

De solvabiliteit van Klaverblad Schade en Klaverblad Leven stond per eind vorig jaar op een verontrustend laag niveau, zo blijkt uit de SFCR-rapportages van Klaverblad. Voor Klaverblad Schade bedroeg de solvency II ratio maar 103%, dit is fors onder de intern gehanteerde eis. Het is het gevolg van de arbeidsongeschiktheidsportefeuille, waarbij opbrengsten, verplichtingen en risico’s moeten worden doorberekend tot de eindleeftijd. De solvabiliteit van Klaverblad Leven kwam eind 2016 uit op 129%, net boven de interne eis. De verzekeraar heeft last van de lage rente in combinatie met de relatief grote aandelenportefeuille en het aandeel polissen met eindgaranties.

Van Irsen heeft dus een zware klus te verrichten, hoewel het afgelopen jaar wel enig voorwerk zal zijn verricht door gedelegeerd commissaris Edwin Velzel. Van Irsen is afkomstig van Vivat, waar hij sinds november vorig jaar CFRO voor schadeverzekeringen was. Verder heeft hij verschillende actuariële functies bij Reaal vervuld.

GEEN REACTIES