Nh1816 Verzekeringen verkoopt levenportefeuille aan Onderlinge ’s-Gravenhage

Nh1816 Verzekeringen verkoopt levenportefeuille aan Onderlinge ’s-Gravenhage
NH1816

Nh1816 Verzekeringen heeft met Onderlinge ‘s-Gravenhage (OG) overeenstemming bereikt over de verkoop van haar ‘closed book’ levenportefeuille. Het gaat om 11.600 uitvaartverzekeringen, ongeveer 0,3% van de totale verzekeringsportefeuille.

In 2017 besloot Nh1816 te stoppen met het verkopen van nieuwe uitvaartverzekeringen en alleen nog particuliere schadeverzekeringen aan te bieden via het intermediair. De opgebouwde portefeuille van 11.600 uitvaartverzekeringen, met een premievolume van € 1,6 mln, hield de verzekeraar nog wel in beheer.

Nu heeft Nh1816 naar eigen zeggen in Onderlinge ’s-Gravenhage de ideale partij gevonden om de verzekeringen voort te zetten, in samenwerking met de financieel adviseurs. “Nh1816 richt zich alleen nog op de particuliere schadeportefeuille – waarin we inmiddels dankzij 900 samenwerkende adviseurs en 580.000 verzekerden een premiestand van € 532 mln hebben bereikt. Een strategie en samenwerking die ons uitstekend past en waar we ons de komende jaren vol voor blijven inzetten”, aldus Rémon Chattellon, CFRO bij Nh1816 Verzekeringen. Na zorgvuldige afweging hebben we OG geselecteerd als de beste partij om onze levenportefeuille over te nemen.”

Réseva Engelaer, financieel directeur Onderlinge ’s-Gravenhage: ‘Wij verwelkomen de klanten van Nh1816 graag als lid bij OG. Ons onderlinge gedachtegoed sluit mooi aan op de coöperatieve gedachte van Nh1816. Deze stap past in de strategie van OG. Wij bieden individuele levensverzekeringen en producten en diensten op het gebied van wonen, werk en welzijn voor mensen in de tweede levensfase (50+). Daarnaast bouwen wij onze portefeuille uit door middel van overnames.´

De overdracht vindt plaats onder voorbehoud van instemming door De Nederlandsche Bank. De klanten met een uitvaartpolis bij Nh1816 ontvangen een brief over het voornemen tot overdracht, zodra opdracht hiervoor is ontvangen vanuit De Nederlandsche Bank.

Bron: Nh1816

 

 

GEEN REACTIES