Nh1816: premie-aanpassingen in 2020 blijven beperkt

Vanwege een flinke premiegroei en goede technische verzekeringsresultaten kan Nh1816 blijven vasthouden aan een stabiel premiebeleid.

Dat stelt commercieel directeur Cas Verhage in een persbericht dat gisteren werd gepubliceerd. De premieomzet steeg met €36 mln naar €366 mln, terwijl de combined ratio gelijk bleef op 88%. Dat betekent dat de schadelast in 2019 weliswaar steeg, maar dat deze niet harder groeide dan de premieomzet. Verhage zegt dan ook ‘meer dan tevreden te zijn’ over de resultaten. Daardoor blijven volgens hem de premie-aanpassingen in 2020 beperkt.

Afgelopen jaar waren deze aanpassingen ook al beperkt, stelde Verhage in januari 2019. De groei van de premieomzet komt dan ook vooral uit nieuwe productie. De omzet uit nieuwe verzekering steeg naar €59 mln, 6 mln euro meer dan in 2018. Niet eerder sloot de verzekeraar uit Oudkarspel naar eigen zeggen zoveel nieuwe verzekeringen. Het aantal verzekerden nam met ruim dertigduizend toe naar bijna 440.000.

Nh186 verkoopt vooral verzekeringen via lokale adviseurs. Daarnaast komt het volmachtkanaal meer in de picture. Dat geldt in het bijzonder voor volmachtpartijen, die op de moderne 3.0 samenwerking zijn gaan adviseren, aldus Verhage. ‘De combinatie van lage kosten, een zeer efficiënt verzekeringsproces gecombineerd met hoge klanttevredenheid zorgt voor een verder intensivering van onze samenwerking met hen.’

GEEN REACTIES