Monuta stopt samenwerking met volmachtkantoren

Meer marktaandeel maar dalend resultaat voor Monuta

Monuta stopt vanaf 1 januari 2020 met haar volmachtmodel. Als reden voert de verzekeraar op dat het in stand houden van het werken met volmachten te hoge investeringen in de toekomst vereist. Voor Monuta is het niet meer rendabel om dit voort te zetten.

“In de verzekeringsmarkt zijn tal van ontwikkelingen gaande, ook op het gebied van volmachten. Datakwaliteit, servicevereisten, risico’s van uitbesteding, eisen van de toezichthouders en consolidatie. Op basis van al deze ontwikkelingen hebben we kritisch naar ons volmachtmodel gekeken. Daarnaast is het aantal volmacht kantoren sinds we hiermee startten in 1995 tot nu drastisch gedaald. Op basis van onze analyse zijn we tot de conclusie gekomen dat ons volmachtmodel voor de langere termijn niet meer houdbaar is,” aldus Frank Fransen, directeur Verzekeringen bij Monuta.

Sinds 1995 werkt Monuta met volmachtkantoren. Op het hoogtepunt waren het er honderd; nu zijn dat er nog veertig. Vanaf 1 januari 2020 zullen de portefeuilles overgebracht worden naar Monuta.

“Wij geloven in het aanbieden van meerdere kanalen voor het afsluiten van uitvaartverzekeringen bij onze klanten. Zij kunnen zelf kiezen welk kanaal het beste bij hen past. Zo hebben we twee kanalen: online voor de doe-het-zelfklant en het intermediair voor de klant die graag advies wil. We hebben altijd een goede relatie gehad met de volmachtkantoren. Daarom vinden we het niet meer dan logisch dat we ons team inzetten om te ondersteunen in de overvoer en communicatie met klanten. Dit is een lang traject dat we gezamenlijk met de volmachtkantoren zo zorgvuldig mogelijk aanpakken,” zegt Ruud van der Wal, manager intermediaire distributie bij Monuta.

Bron: Monuta

GEEN REACTIES