Nog geen zegen DNB aan verkoop Vivat aan Athora en NN

DNB keurt overname VIVAT door Athora en NN goed

Het is nog wachten op goedkeuring van toezichthouder DNB op de vandaag bekendgemaakte verkoop van verzekeraar Vivat aan Athora en NN Group.

Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat er in de aanloop naar de bekendmaking alleen wat verkennende contacten met DNB zijn geweest. David Knibbe, Directeur Schade bij NN, stelde dat er in dit verband nog veel werk moet worden gedaan en documenten worden aangeleverd. Uit de woorden van Athora-topman Michelle Bareggi kon worden opgemaakt dat de echte gesprekken met DNB nog moeten beginnen. Hij verwacht dat op basis van ervaringen met toezichthouders bij eerdere transacties in Europa, dat Athora een goed contact met DNB kan opbouwen.

Vanmorgen werd bekend dat investeringsgroep Athora Vivat wil overnemen, waarna de schadeactiviteiten worden doorverkocht aan NN Group. Athora houdt de leven- en pensioenbusiness evenals vermogensbeheerder Actiam. Het hoofdkantoor Vivat in Amstelveen blijft vooralsnog intact. Het plan is om begin 2020 de transactie af te ronden, waarna een transitieperiode volgt van twee jaar om de activiteiten uit elkaar te trekken en met de nieuwe eigenaar te integreren. NN is voornemens om het merk Reaal te schrappen, Athora wil bij de levenactiviteiten de merken Reaal en Zwitserleven laten bestaan.

Dat er nog geen goedkeuring voor de overname is van DNB is opmerkelijk, omdat in de afgelopen maanden duidelijk werd dat een belangrijk punt zou zijn bij een transactie. In dit verband zijn vooral de activiteiten voor leven en pensioen van belang. Begin dit jaar sloot Vivat nog een herverzekeringscontract voor de levenportefeuille met een Canadese partij met goedkeuring van DNB. Bareggi (Athora) wilde nog niet zeggen wat zijn plannen zijn met mogelijke herverzekering. Athora heeft een eigen herverzekeringsmaatschappij op Bermuda.

GEEN REACTIES