Montae fuseert met Zweedse fintech-specialist

Montae fuseert met Zweedse fintech-specialist
© Pixabay

De Nederlandse pensioenadviseur Montae en de Zweedse financieel adviseur Söderberg & Partners bundelen hun krachten. De twee bedrijven willen kennis van de Nederlandse collectieve pensioenmarkt met fintech-instrumenten uit Scandinavië met elkaar verbinden. Door samen in te zetten op nieuwe technologieën willen zij werkgevers, pensioenfondsen en deelnemers in staat stellen weloverwogen pensioenkeuzes te maken.

In de Nederlandse pensioenwereld verandert veel. Pensioenfondsen, werkgevers en deelnemers krijgen steeds meer keuzemogelijkheden binnen collectieve pensioenregelingen. In Scandinavië is deze trend al langer gaande. Söderberg & Partners heeft daar de afgelopen 10 jaar op ingespeeld en heeft een palet aan online instrumenten ontwikkeld om het maken van pensioenkeuzes te ondersteunen. Zo leveren zij bijvoorbeeld online instrumenten voor het in kaart brengen van risicohouding, software voor ALM-studies en monitoren zij meer dan 4500 beleggingsfondsen op rendement en duurzaamheid. Bij Söderberg & Partners, opgericht in 2004, werken ruim 1600 mensen.

Samenwerking
Söderberg & Partners neemt een belang in Montae. Montae neemt een belang in het door Söderberg & Partners op te richten Nederlandse Söderberg & Partners platform. In dit platform gaan meerdere ondernemingen participeren. Dit platform stelt de instrumenten van Söderberg & Partners beschikbaar aan de gehele Nederlandse pensioenmarkt.

Gustaf Rentzhog, CEO Söderberg & Partners: ”Nederland heeft een vooraanstaand pensioensysteem dat aan de vooravond staat van grote vernieuwingen. Montae is al 20 jaar actief met onafhankelijke advisering in de collectieve pensioenmarkt. Samen beschikken we over een unieke combinatie van fintech en consultancy-ervaring die we inzetten bij de pensioenvernieuwingen voor de Nederlandse markt.”

Mike van Engelen, oprichter en senior partner Montae: “Onze klanten bereiden zich voor op de komende pensioenvernieuwingen. DNB heeft vorige week aangegeven hier in 2018 pensioenfondsen op te bevragen. De Nederlandse pensioensector snakt bovendien naar technologische vernieuwing. Samen brengen wij de internationale best practice naar de Nederlandse pensioensector. Zodat onze klanten het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden.”

Bron: Montae

Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES