Solvency II ratio Aegon gestegen naar 188%

Solvency II ratio Aegon gestegen naar 188%

Aegon heeft een veelbewogen jaar achter de rug. Een tevreden bestuursvoorzitter Maarten Edixhoven leidde vanochtend de strategy update in op de analistendag van de verzekeraar. “We hebben veel veranderingen doorgevoerd dit jaar. Ik ben echt trots op wat we bereikt hebben met het nieuwe team.”

Dit is een groot contrast met een jaar geleden. Eind 2016 kwam de Solvency II-ratio voor de Nederlandse activiteiten van Aegon nog uit op 135%. Er was een kapitaalinjectie nodig van een miljard euro van het moederbedrijf om de financiële situatie te verbeteren. Daarnaast verkocht de verzekeraar advieskantoor UMG. Het managementteam is vervangen. Inmiddels is de Solvency II-ratio gestegen naar 188%.

Edixhoven, CEO sinds 1 januari dit jaar, presenteert Aegon nu als ‘goed voorbereid op een snel veranderende wereld met veranderende klantbehoeften’. Dit vooral dankzij ‘efficiency, innovatie en samenwerking met partners’.

W.b. de verzekeringstak zit Aegon op schema om de 50 miljoen besparingen te halen door o.a. automatisering. Aegon kondigt nieuwe partnerschappen aan met Fintech-bedrijven.

Erg trots is de topman op het snelgroeiende Knab, de online bank. De topman wil de bank naar een volgend niveau tillen zodat deze zich verder kan ontwikkelen als online platform voor o.a. crowdfunding.

Ook wordt er geïnvesteerd in hypotheken. Aegon heeft onlangs een tweede hypotheekfonds geopend voor beleggers. Volgend jaar worden er samenwerkingen opgestart op het gebied van innovatie, groene hypotheken en hypotheken voor zzp’ers.

Daarnaast wil de verzekeraar meer pensioenfondsen binnenhalen. Aegon focust op DC-pensioenen nieuwe stijl (PPI).

Bron: Aegon

Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES