Lloyds bank in top 10 van beste werkgevers

Lloyds Bank in top 10 beste werkgevers
© Lloyds Bank

Lloyds Bank staat in de top 10 van beste werkgevers van Nederland in de categorie ‘large & multinational’. Criteria waarop de toetsing heeft plaatsgevonden zijn de mate van vertrouwen, de trots en het plezier die de werknemers binnen de organisatie hebben.

Onderzoek onder 6000 organisaties
Great Place to Work Nederland doet jaarlijks onderzoek naar de mate waarin werknemers tevreden zijn over de onderneming waarbij zij werken. Relevante criteria zijn vertrouwen, trots en plezier in het werk. De onderzoeksmethode is begin jaren tachtig ontwikkeld door de journalisten Robert Levering en Milton Moskowitz. Zij deden dit ter voorbereiding van een boek over de 100 beste Amerikaanse bedrijven om voor te werken. De methodiek wordt wereldwijd gebruikt om de tevredenheid van medewerkers te meten. Jaarlijks wordt het onderzoek gehouden onder 6.000 organisaties met bij elkaar circa 12 miljoen werknemers. Op 21 maart werd bekend gemaakt dat Lloyds Bank de achtste plaats heeft behaald.

Persoonlijke benadering sleutel voor succes
“Binnen de financiële sector zijn wij in Nederland met ruim 100 medewerkers nog een relatief kleine organisatie”, aldus Joyce Ros, Head of Operations. “Juist die relatieve kleinschaligheid is een van de factoren die ons succesvol maakt op de Nederlandse markt. Wij zien dat financieel adviseurs en business partners het waarderen dat zij contact hebben met een vaste groep medewerkers en er volop gelegenheid bestaat om individuele dossiers te bepreken. Maar ook onze medewerkers waarderen deze situatie. Zij behandelen het hele dossier en zijn daar ook zelf verantwoordelijk voor. Dat zorgt voor een grote mate van betrokkenheid bij de klant, de betrokken adviseur en het verkort de doorlooptijd van een dossier”.

Verdere groei
“Wij hebben in 2016 een sterke groei doorgemaakt, aldus Joyce Ros. Voor 2017 verwachten wij een verdere groei. Door komt deels door technologische ontwikkelingen: we zien een sterke productiviteitsstijging. De groei van nieuwe productie gaat veel harder dan de groei van het aantal medewerkers. Belangrijke tijdwinst wordt geboekt door de digitale aanlevering van stukken en het steeds meer door de adviseur werken met broninformatie. Ik voorzie dat deze productiviteitsstijging nog fors verder zal toenemen.

“Daarnaast is onze groei voor een groot deel te danken aan de samenwerking met onafhankelijke adviseurs”, aldus Joyce Ros. In de Nederlandse markt blijkt het onafhankelijk advieskanaal toch het meest te appelleren aan de behoefte van de consument. En ondanks een sterke productiviteitsstijging blijven wij door de groei in nieuwe productie ook groeien in het aantal medewerkers. Op dit moment hebben wij diverse vacatures en stageplaatsen.

“Wij zijn zeer trots op de resultaten van de verkiezing tot één van de ‘best workplaces’ van Nederland. De dag na het bekend worden van deze verkiezing hebben wij dat gevierd met onze medewerkers.”

Bron: Lloyds Bank

GEEN REACTIES