Legal & General ondersteunt verlengingsproces collectief pensioen

Legal & General is gestart met een pensioenoffensief dat tot het eind van het jaar zal duren. Algemeen directeur Arno Dolders: “Wij hebben, onderzoeksbureau GFK Intomart een onderzoek laten doen onder werkgevers. Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat werkgevers kritischer worden op de kosten van pensioenregelingen, maar ook hogere eisen gaan stellen aan de duidelijkheid van de regeling zelf. Meer dan in het verleden geven werkgevers aan zich bij verlenging van contracten te willen oriënteren op de mogelijkheden die de markt op dit moment biedt. Daarom hebben wij ons product eerder dit jaar verbeterd Voor ons is dit voor de rest van het jaar de primaire doelgroep, omdat wij weten dat ons Prisma Pensioen in veel gevallen beter scoort dan de in het verleden afgesloten pensioenverzekeringen. Uiteraard is het de adviseur die uiteindelijk bepaalt of de verschillen inderdaad zo groot zijn dat oversluiten gerechtvaardigd is. Wat wij in het najaarsoffensief vooral beogen is de adviseur ervan te overtuigen dat het in het belang van de klant is om bij contractverlenging een goede marktvergelijking te maken.”

Offerte binnen 5 dagen

Legal & General ondersteunt de adviseur met een offerteservice. Adviseurs die een offerte aanvragen voor Prisma Pensioen, ontvangen gegarandeerd binnen 5 werkdagen de offerte. Dolders: “5 werkdagen vinden wij eigenlijk het maximum. Vaak lukt het om binnen twee werkdagen de offerte klaar te hebben. Maar bij collectieve pensioenproducten krijg je toch wel eens te maken met complexe situaties waarbij er eerst overleg met de adviseur nodig is om tot een op maat gemaakte offerte te komen. Vandaar dat we veiligheidshalve toch maar 5 werkdagen hebben gegarandeerd.”

Legal & General heeft 3 films late maken waarin ten behoeve van werkgevers en werknemers aspecten van het pensioen worden uitgelegd. Deze films zijn te zien op www.pensioenvoormijnbedrijf.nl. Ook zijn er hulpmiddelen voor de adviseur te vinden op www.pensioencheckup.nl zoals een praktisch stappenplan voor verlengingen. De ondersteuning wordt onder de aandacht gebracht met een maandelijks digitaal magazine voor de Pensioenadviseur.

GEEN REACTIES