Kredietverstrekkers concurreren met rentetarieven

Kredietverstrekkers concurreren met rentetarieven
© Pixabay

Steeds meer kredietverstrekkers verlagen hun rentetarieven. Zat er de afgelopen jaren nauwelijks beweging in de leenrentes, inmiddels is de concurrentiestrijd flink losgebarsten, vooral bij de hogere leenbedragen, constateert vergelijkingssite Geld.nl.

De concurrentiestrijd begon bij leenbedragen vanaf 50.000 euro. Kredietverstrekker Freo verlaagde hier eerst de rente voor een persoonlijke lening naar 3,9 procent. Een keerpunt, aldus Geld.nl, want nu kwamen leenrentes voor het eerst onder de 4 procent beschikbaar. Daarna volgden meer leenbanken, zoals Interbank, BNP Paribas en DEFAM Premium. Inmiddels bieden Freo, BNP Paribas en sinds vandaag ook Interbank 3,8 procent. DEFAM Premium en Findio zitten hier net boven met 3,9 procent.

Lagere leenbedragen
De concurrentiestrijd heeft zich de laatste maanden uitgebreid naar de lagere leenbedragen. Bij een persoonlijke lening van 20.000 euro met een looptijd van 60 maanden bieden op dit moment 5 kredietverstrekkers de laagste leenrente van 4,4 procent. De gemiddelde leenrente voor een persoonlijke lening van 20.000 euro is gedaald van 5,52 procent in januari 2019 naar 5,27 procent op dit moment.

Ondanks dat de rentes bij leningen van 5.000 en 10.000 euro hoger liggen, ziet de vergelijkingssite ook bij deze bedragen renteverlagingen. Bij 5.000 euro ging de gemiddelde kredietrente sinds januari 2019 van 7,84 naar 7,73 procent. Bij leningen van 10.000 euro is de gemiddelde rente in dezelfde periode gedaald van 6,20 procent naar 6,16 procent.

Grootbanken blijven achter
Het valt op dat de verschillen tussen de hoogste en de laagste leenrentes groter worden. Dit heeft vooral te maken met de grootbanken. Zij hebben de rentes het afgelopen anderhalf jaar nauwelijks verlaagd en bieden fors hogere rentes dan de kleinere online kredietverstrekkers.

Bron: Geld.nl

GEEN REACTIES