Korting voor eigen risico zorgverzekering loopt op

hoger eigen risico zorgverzekering steeds interessanter
Afbeelding van Parentingupstream via Pixabay

Een hoger eigen risico voor de zorgverzekering wordt steeds interessanter, volgens Independer. De vergelijkingssite heeft van een groot aantal zorgverzekeringen bekeken hoe de premie verandert als het vrijwillig eigen risico wordt verhoogd van 0 naar 500 euro. Twee jaar geleden was het maximale voordeel 300 euro, nu kan dat al oplopen tot 336 euro per jaar, zo ontdekte Independer.

Het verhogen van het eigen risico kan interessant zijn voor mensen die geen of weinig zorgkosten verwachten. Het maakt echter wel veel uit bij welke verzekeraar de zorgverzekering is afgesloten. Zo zegt Bas Knopperts, zorgexpert bij Independer, dat Menzis en VGZ 180 euro korting geven bij een maximaal eigen risico terwijl de goedkopere merken van de grotere verzekeraars vaak aanzienlijk meer korting geven. “We zien vooral bij de minder bekende merken een trend dat het verhogen van het eigen risico steeds meer loont”, aldus Bas Knopperts.

Als voorbeeld wordt Anderzorg genoemd. Dit merk van Menzis geeft 288 euro korting bij een maximaal vrijwillig eigen risico. Dit geldt overigens alleen voor de goedkoopste variant van de basisverzekering, de naturapolis. Wie kiest voor de iets duurdere combinatiepolis krijgt “slechts” 264 euro korting. Als voorbeeld om te laten zien dat een hoger eigen risico steeds aantrekkelijker wordt, is Anderzorg overigens niet geschikt. Vorig jaar was de korting namelijk nog 300 euro voor de combinatiepolis.

Verzekeraars die de korting voor het eigen risico wel hebben opgeschroefd, zijn bijvoorbeeld Bewuzt (VGZ) en de Zorg en Gemak Polis van Zorg en Zekerheid. Bij Bewuzt ben je dit jaar 5 euro voordeliger uit dan in 2020. De korting is daar nu 20 euro per maand ofwel 240 euro per jaar. Bij Zorg en Zekerheid bespaar je met een maximaal eigen risico maar liefst 28 euro per maand (336 euro per jaar). Dat is 6 euro per maand meer dan in 2020.

Independer ziet dat juist de grote merken minder korting gaan geven. Voorbeelden zijn ASR en de Menzis-basisverzekering waar de korting met 5 euro per maand minder wordt. “Je zou dit kunnen zien als een strijd tussen de minder bekende merken om de gezonde en vaak jonge klant”, zo verklaart Knopperts deze ontwikkeling.

Bron: AMweb

GEEN REACTIES