Klanten NN kunnen online beleggingsverzekering inzien

copyright Pixabay

Het heeft een tijdje geduurd sinds de aankondiging in 2015, maar sinds kort kunnen NN-klanten toch echt online de actuele gegeven over hun beleggingsverzekering bekijken.

Dit kan in de zogeheten ‘mijn NN’-omgeving en via de NN-app. Klanten met een spaarrekening en hypotheek hadden al eerder toegang tot hun gegevens. In de nieuwe online-omgeving zijn ook de schadeverzekeringen opgenomen.

Waarde
Voor wat betreft beleggingsverzekering hebben klanten inzicht in de actuele waarde van de polis, op basis van de koersen van de beleggingsfondsen waarin belegd wordt. Daarnaast zijn alle polisgegevens online te zien. Handig is verder een overzicht van alle (premie)betalingen van de klant aan NN en een online versie van het polisjaaroverzicht. Tot slot zijn er enkele mogelijkheden om zelf kleine wijzigingen door te voeren. Voor meer fundamentele wijzigingen moet de klant contact opnemen met de adviseur.

Data-analyse
Een van de doelstellingen voor het nieuwe online platform voor Nationale-Nederlanden was, om op basis van data-analyse, klanten betere op maat toegesneden aanbiedingen doen. Wat dit punt betreft, kunnen klanten bij hun persoonlijke gegevens bekijken, welke informatie NN inmiddels over hen heeft verzameld. Behalve uiteraard naw- en polisgegevens zijn dit de huwelijkse staat en de ‘contactgegevens’ tussen NN en de klant. Daarnaast verzamelt NN online gegevens van de klant, bijvoorbeeld via welke zoekmachine de klant op de NN-site is gekomen en van welke browser gebruik wordt gemaakt.

GEEN REACTIES