Interpolis start validatie van app die burn-outklachten moet verminderen

Interpolis start validatie van app die burn-outklachten moet verminderen
© Pixabay

Achmea-dochter Interpolis wil dreigende arbeidsongeschiktheid ten gevolge van stress tegengaan door middel van een app. Deze Chiller app, speciaal gericht op millennials, moet helpen burn-outklachten te herkennen en vroegtijdig tegen te gaan. Binnenkort start de wetenschappelijke validatie van de app. Per 1 oktober moet deze gratis voor iedereen beschikbaar zijn.

Interpolis heeft de Chiller app laten ontwikkelen, nadat uit onderzoek bleek dat 32% van de personen tussen 20 en 40 jaar dusdanig vermoeid is, dat zij hierdoor 50% tot 100% minder goed functioneren dan normaal. Uit het onderzoek, uitgevoerd door IPSOS onder 1500 millennials, blijkt bovendien dat een ruime meerderheid van de respondenten met burn-out klachten (56%) geen hulp zoekt bij psychologen, artsen en/of familie. Bij 25% van de 35 t/m 39-jarigen houden klachten vaak al minimaal twee jaar aan. Ook van de jonge ondernemers tot 40 jaar met mentale klachten, loopt 29% hier al twee jaar of langer mee rond.

Een vijfde van de Nederlandse millennials heeft op dit moment dusdanige mentale klachten dat het hun dagelijks leven beïnvloedt. Vergelijkbare cijfers over 2018 (25%) en 2017 (19%) laten zien dat het probleem hardnekkig is. De meest voorkomende klachten zijn: niet tegen drukte/herrie kunnen, het gevoel altijd aan te staan, prikkelbaarheid, een gevoel van stress op werk of studie, emotioneel labiel voelen en het gevoel hebben grip te verliezen.

Weerstand ontwikkelen
Interpolis heeft met de Chiller app de ambitie het aantal millennials met burn-outklachten met 20% te verlagen. De app helpt gebruikers om burn-out uitlokkend gedrag aan te pakken, patronen die stress veroorzaken te herkennen en te doorbreken, en meer weerstand te ontwikkelen. Dit gebeurt met behulp van tips en oplossingen, opdrachten/challenges en laagdrempelig contact met een online psycholoog.

De validatie van de Chiller app wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction. Personen geboren tussen 1980 en 2000 kunnen zich t/m 27 juli aanmelden.

Bron: Interpolis

GEEN REACTIES