IBAN-Naam Check nu ook beschikbaar via softwareplatform FRISS

IBAN-Naam Check nu ook beschikbaar via softwareplatform FRISS
© Pixabay

Verzekeringsmaatschappijen die zijn aangesloten op het fraudedetectie-softwareplatform van FRISS kunnen nu ook de IBAN-Naam Check gebruiken als extra controle. Zo kunnen verzekeraars bankgegevens controleren voordat ze overgaan tot het uitkeren van een schadeclaim.

Het softwareplatform van FRISS levert op basis van kunstmatige intelligentie risicoscores op voor elke binnenkomende polisaanvraag of claim. Het platform wordt inmiddels door verzekeringsmaatschappijen over de hele wereld gebruikt. De langverwachte IBAN-Naamcheck, ontwikkeld door Rabobank Surepay, is hier nu aan toegevoegd. Rabobank SurePay, een corporate startup van Rabobank, en FRISS hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

De IBAN-Naam Check geeft een melding wanneer IBAN en naam niet overeenkomen met de gegevens van de bank of in geval een bankrekening is opgeheven. Sinds Rabobank in het najaar van 2017 de check invoerde, is het aantal verkeerde overboekingen gehalveerd. De factuurfraude bij Rabobank is met zeventig procent teruggebracht. Een maand geleden voerden ook ING, SNS, ASN en Regiobank de IBAN-Naam Check in.

Bron: FRISS

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES