Hypotheekbond start proef met digitaal ondertekenen

Hypotheekbond start proef met digitaal ondertekenen

De Nationale Hypotheekbond biedt financieel adviseurs de mogelijkheid digitaal ondertekenen een maand gratis te proberen. De Hypotheekbond maakt voor deze proef gebruik van Ondertekenen.nl, een methode ontwikkeld door Evidos. Hiermee kunnen consumenten en adviseurs documenten ‘op afstand’ van een rechtsgeldige handtekening voorzien. Ook kan men zich digitaal identificeren. Dit versnelt het hypotheekproces en helpt afstand houden, nu dat wenselijk is.

Ondertekenen.nl is een aanvulling op Webdelen.nl, een ander initiatief van Hypotheekbond. Met Webdelen geven hypotheekadviseurs via de webcam advies en kunnen zij hun klant laten meekijken op hun scherm. “Adviseurs vroegen ons ook om hulp bij het digitaal ondertekenen van documenten en het digitaal identificeren van klanten. Samen met Evidos beantwoorden we nu aan deze behoefte”, zegt Jeroen Oversteegen, directeur Hypotheekbond. “En dankzij een gratis proefperiode van een maand, kan de doelgroep er eenvoudig kennis mee maken”. Inmiddels zijn Ondertekenen.nl voor digitaal ondertekenen en ID-Proof voor digitaal identificeren toegevoegd aan PortefeuilleSignalen, de CRM-tool van de bond.

Een nog vlottere klantbeleving zit al in de planning van De Nationale Hypotheekbond en Evidos. Klanten maken nu nog een uitstapje naar Ondertekenen.nl of ID Proof. Zij zetten hier hun digitale handtekeningen of identificeren zich digitaal. De tools van Evidos sturen hen vervolgens terug naar de digitale omgeving van hun hypotheekadviseur. Oversteegen: “We werken er nu aan de functionaliteit volledig te integreren. De klant rondt dan het gehele proces binnen de omgeving van de adviseur af”.

De verwachting is dat ook na afloop van de coronamaatregelen Ondertekenen.nl in een behoefte blijft voorzien. Digitaal ondertekenen is sneller en goedkoper dan documenten per post opsturen. Het bespaart print- en portokosten en ontlast het milieu. En je via het web rechtsgeldig identificeren werkt ook in andere situaties. Zo gebruikt Hypotheekbond de oplossing ter verificatie van deelnemers aan de trainingen voor Webdelen.nl.

Bron: Nationale Hypotheekbond

GEEN REACTIES