Hoge medische kosten maken reisverzekering duurder

Hoge medische kosten maken reisverzekering duurder
© Pixabay

Bijna de helft van de doorlopende reisverzekeringen is duurder geworden. Ten opzichte van 2018 hebben 10 van de 22 reisverzekeraars de premies voor doorlopende reisverzekeringen verhoogd, tot gemiddeld 7 procent per verzekeraar. In sommige gevallen werden premiestijgingen gevonden van 14 procent. De oorzaken zijn hogere schades, meer medische kosten en annuleringen.

Dit blijkt uit onderzoek van de Geld.nl. De financiële vergelijkingssite onderzocht op basis van 17 scenario’s voor verschillende gezinssamenstellingen wat de premies waren voor doorlopende reis- en annuleringsverzekeringen.

Stellen zonder kinderen voelen de hogere premies het hardst. De verschillen tussen de hoogste en de laagste premie variëren van €100 per jaar voor een alleenstaande, € 180,- voor een stel zonder kinderen tot €279,- voor een gezin met drie schoolgaande kinderen.

Zorgkosten
De verzekeraars die hun premies verhoogd hebben, geven als reden dat de ze meer geld kwijt zijn aan schades. De verzekeraars Centraal Beheer, FBTO en Unigarant geven aan dat het vooral gaat om claims voor medische kosten. Daarnaast zijn bij Centraal Beheer en FBTO de schades in verband met annuleringen toegenomen.

Over stijgende medische kosten bij reisverzekeringen, luidden diverse partijen uit de reisbranche eerder al de noodklok. Geld.nl haalt website MaxVandaag aan, die meldt dat in andere landen de zorgkosten zo enorm kunnen oplopen dat verzekeraars het risico bijna niet meer kunnen dekken, ook al omdat reizigers bij ziekte vaak in een privékliniek terechtkomen.

Bron: Geld.nl

GEEN REACTIES