Hiscox verzekert particulier nu ook tegen schade door cybercrime en ontvoering

Hiscox verzekert particulier nu ook tegen schade door cybercrime en ontvoering
© Pixabay

Hiscox introduceert, als extra module bij de verzekering Huis en Kunst, Hiscox Family Protection en Cyber. De module biedt dekking voor bijzondere risico’s, zoals cybercriminaliteit en ontvoering. Relaties die de verzekering Huis en Kunst by Hiscox hebben afgesloten, kunnen de module bijsluiten.

Hiscox Nederland biedt vermogende particulieren al sinds 1996 een op maat gesneden verzekeringsconcept in binnen- en buitenland. Huis en Kunst by Hiscox biedt een zeer ruime maatwerkdekking voor luxueuze woningen, bijzondere inboedels, kunstverzamelingen en andere kostbaarheden.

Omdat de wereld continu in beweging en ontwikkeling is, heeft Hiscox het concept nu uitgebreid. De nieuwe, optionele module Family Protection en Cyber vult het verzekeringsproduct Huis en Kunst by Hiscox aan met een dekking tegen de gevolgen van cybercriminaliteit (waaronder digitale gijzeling, reputatieschade, verlies van geld op rekening en identiteitsfraude) en ontvoering. Ook cyberafpersing is gedekt en een ongevallen- en invaliditeitsdekking naar aanleiding van geweld is inbegrepen.

Cybercrime
“Steeds meer particulieren krijgen te maken met cybercrime en de gevolgen ervan”, weet Charles Verstraete-Verstraeten, Senior Business Development Underwriter Art and Private Client van Hiscox. “Cyberafpersing of misbruik van persoonlijke gegevens kan criminelen veel geld opleveren.”

Daarnaast groeit de hoeveelheid ransomware explosief. Verstraete: “Het gebeurt regelmatig dat computers van particulieren worden gegijzeld en de data pas weer toegankelijk zijn na betaling van losgeld. Opvallend genoeg zijn hoger opgeleiden vaker slachtoffer, doordat ze meer online zijn én meer apparaten met internet verbinden”.

Ontvoering
Als wereldwijde verzekeraar heeft Hiscox tevens ruime ervaring in het verzekeren van ontvoering. Family Protection en Cyber bouwt voort op deze expertise en de kennis die Hiscox internationaal heeft als marktleider op het gebied van Kidnap en Ransom-verzekeringen.

“De kans op cyberafpersing en ontvoeringen neemt wereldwijd toe”, aldus Verstraete. “Vooral in bepaalde landen in Midden- en Zuid-Amerika zijn de risico’s hoger, evenals in gebieden in het Midden-Oosten, Afghanistan, Pakistan en landen in Centraal-Afrika. In de meeste gevallen is het de criminelen om geld te doen. Daarom dekt Family Protection en Cyber ook dit risico.”

Premie en dekking
De premie van Family Protection en Cyber-verzekering bedraagt € 200,- per jaar, exclusief assurantiebelasting. De maximale dekking bedraagt € 100.000 per gebeurtenis per verzekeringsjaar. Daarnaast kunnen polishouders met één telefoontje assistentie inroepen van Hiscox’ partners Control Risks, onafhankelijke risk consultancy-groep, gespecialiseerd in het beheer van veiligheidsrisico’s als afpersing en ontvoering, en ESET, specialist in antivirusoplossingen en cybersecurity.

Bron: Hiscox

GEEN REACTIES