Henk Timmer treedt terug uit RvB Achmea

Henk Timmer treedt terug uit RvB Achmea
© Achmea

Henk Timmer (61) verlaat per 1 maart de Raad van Bestuur van Achmea. Na een dienstverband van bijna 25 jaar, waarvan twee termijnen als lid van de Raad van Bestuur, heeft hij besloten zich meer te gaan richten op toezichthoudende functies. Het proces van invulling van de ontstane vacature loopt nog.

Henk Timmer startte zijn loopbaan bij Achmea in de functie van auditor en manager voor verschillende business units. In 2008 werd hij benoemd tot algemeen directeur Group Audit & Risk Services. In zijn bestuursfunctie is Timmer verantwoordelijk voor Governance, Risk & Compliance, Centrale Dienstverlening, Juridische Zaken en Toezichthouders. Daarnaast participeert hij namens Achmea in het CRO Forum. Dit is een groep van professionele risk managers vanuit de Europese verzekeringsindustrie die zich bezighoudt met het ontwikkelen en promoten van best practices in Risk Management.

Bianca Tetteroo, voorzitter Raad van Bestuur: “Henk Timmer is de afgelopen jaren van groot belang geweest bij de ontwikkeling van Achmea, onder meer op het hele riskdomein. Zijn vakgebied is sterk geëvolueerd en wij zijn verheugd dat er binnen ons bedrijf een stevig fundament staat. Wij bedanken Henk voor de fijne samenwerking en wensen hem veel geluk en succes.”

Jan van den Berg, voorzitter Raad van Commissarissen van Achmea: “Henk Timmer heeft zich een zeer kundig en betrokken bestuurder getoond. Als lid van de Raad van Bestuur en Chief Risk Officer heeft hij zich met veel enthousiasme en kennis ingezet voor Achmea. Wij zijn Henk dankbaar voor zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling van Achmea en wensen hem veel succes in de toekomst.“

De Raad van Bestuur van Achmea bestaat verder uit Bianca Tetteroo (voorzitter), Michel Lamie, Daphne de Kluis, Robert Otto en Lidwien Suur.

Bron: Achmea

GEEN REACTIES