Advieskosten financiering uitvaart stabiliseren

Advieskosten financiering uitvaart stabiliseren
© Pixabay

Het tarief dat verzekeringsadviseurs rekenen voor de financiering van een uitvaart lijkt zich te stabiliseren rond een bedrag van iets boven de €90,-. Dit blijkt uit de jaarlijkse analyse van uitvaartverzekeraar en -verzorger Monuta.

De tarieven zijn al jaren aan het dalen. In 2021 gingen ze opnieuw omlaag met 2% ten opzichte van het jaar ervoor, blijkt uit de vergelijking, die dit jaar 1.001 intermediairs betrof. De gemiddelde advieskosten bedragen nu € 92,17.

Eenmalig bedrag

Een vaste fee is nog steeds favoriet. In 2021 brengt 70 procent van de intermediairs een eenmalig bedrag in rekening. Voor ruim een derde van de intermediairs is dat € 75. Een (doorlopend) serviceabonnement is steeds minder populair en wordt nu nog maar door 11 procent van de intermediairs ingezet. Het gemiddelde bedrag dat intermediairs voor hun service vragen is afgelopen jaar wel gestegen naar €4,51 (2020: €3,77).

“Het afgelopen jaar hebben we gemerkt dat het adviesgesprek rondom de financiering van uitvaartkosten korter is geworden vanwege de vereenvoudiging van onze uitvaartverzekeringen. We vinden het belangrijk dat er zo meer tijd is voor een goed gesprek tussen klant en adviseur, want alleen dan kan iemand openheid geven en dat biedt duidelijkheid. En zo kan er een passend advies gegeven worden”, zegt Ruud van der Wal, Manager Intermediaire Distributie van Monuta.

Bron: Monuta

GEEN REACTIES