‘Helft geldverstrekkers bestaat straks uit regiepartijen en pensioenfondsen’

Eind 2018 zal de helft van alle actieve geldverstrekkers bestaan uit regiepartijen en pensioenfondsen, voorspelt de Hypotheekshop. “Eerder werd al bekend dat maar liefst vier nieuwe regiepartijen in 2018 zullen toetreden tot de hypotheekmarkt. Hierdoor neemt de toch al stevige concurrentie op de hypotheekmarkt verder toe, zeker op de lange rentevaste perioden als 20 en 30 jaar vast, en de hypotheken hoger dan 80% van de woningwaarde.”

Onlangs maakten zowel Syntrus Achmea als MUNT Hypotheken nieuwe mijlpalen aan verstrekte hypotheken bekend. Beide partijen beleggen vermogen van institutionele beleggers als pensioenfondsen in woninghypotheken, aldus de Hypotheekshop.

Op dit moment zijn er volgens de Hypotheekshop in totaal zes regiepartijen en verzekeraars actief in Nederland, die voor pensioenfondsen hypotheken verstrekken. “Dat zijn Syntrus, MUNT, Aegon, a.s.r., bijBouwe en NN. Pensioen Pro magazine voorspelde recent dat alle zes genoemde aanbieders de komende jaren fors meer pensioenkapitaal zullen investeren in hypotheken. Op dit moment investeren pensioenfondsen met circa 2% tot 3% nog slechts een beperkt deel van hun totale vermogen in hypotheken.”

Bron: De Hypotheekshop

www.findinet.nl/newsletter/
Klik op de banner en ontvang de wekelijkse Nieuwsbrief van Findinet op proef.

GEEN REACTIES