Hans Snijders: Pensioenstelsel moet anders

Veel te kiezen valt er voor deelnemers niet en het stelsel is niet gebouwd op veel beweeglijkheid op de arbeidsmarkt.

Het Nederlandse stelsel is gebouwd in een tijd dat veel mensen heel lang, soms tot hun pensioen, bij hetzelfde bedrijf werkten. Een tijd waarin keuzevrijheid nauwelijks bestond. Die tijd bestaat niet meer. Tegenwoordig switchen mensen geregeld van functie, veranderen gemakkelijk van branche, gaan van vast naar flexibel – en soms weer terug. Het pensioenstelsel is niet gebouwd op zoveel beweeglijkheid. En veel te kiezen valt er voor deelnemers ook niet. Dat moet anders.

Hoe ziet dat nieuwe pensioenstelsel er dan uit? Ik denk dat drie punten heel belangrijk zijn.

Het eerste is meer rechten voor jongeren. Nu bouwen jongeren te weinig pensioen op voor de premie die zij betalen. Daar moeten we een andere systematiek voor bedenken, hoe ingewikkeld de overgang ook is.

Het tweede is meer keuzevrijheid. Waarom zouden we als werknemer of zzp’er bijvoorbeeld niet zelf de hoogte en de startdatum van ons pensioen kunnen bepalen?

Ten derde moeten we (nog) scherper letten op kosten. Immers: hoe lager de kosten, des te meer pensioen voor onze ingelegde premies. Het eenvoudiger maken van pensioenregelingen, bijvoorbeeld door dure tijdelijke regelingen alleen bij hoge uitzondering toe te staan, kan een belangrijke bijdrage leveren. Net zoals een verdere daling van het aantal pensioenfondsen de kosten kan drukken.

Hans Snijders,

directievoorzitter Syntrus Achmea

Ga hier naar het volledige blog op de website van Achmea.

GEEN REACTIES