Gouden Oor Erkenning voor VvAA

Gouden Oor Erkenning voor VvAA
© Stv

Verzekeraar VvAA heeft de Gouden Oor Erkenning niveau 1 behaald. Het Gouden Oor staat symbool voor het luisterend vermogen van een organisatie voor haar klanten.

Ron van Kesteren, directeur van de Stichting toetsing verzekeraars, reikte de erkenning uit. De VvAA heeft de erkenning onder meer te danken aan een (top)management dat nauw betrokken is bij klachten en de behandeling daarvan, aldus de Stv.

De Stv en Stichting Gouden Oor hebben vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit betekent dat Stv haar keurmerkhouders nu kan toetsen aan de Gouden Oor Standaard. Deze Standaard omvat zes richtinggevende principes en specifieke eisen op organisatie- en resultaatgebieden. Audits op basis van de Gouden Oor Standaard leiden tot een Gouden Oor Erkenning. Erkenning is afhankelijk van de effectiviteit van de organisatie op de organisatie- en resultaatgebieden zoals vastgelegd in de Gouden Oor Standaard.

Bart Janknegt, directeur expertisegebieden bij VvAA: ‘Al jarenlang laten we onze levens-, schade- en rechtsbijstandverzekeringen toetsen met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren en scoren we altijd hoog op onze klantgerichtheid. Tegelijk wilden we ons scherper laten toetsen op mentaliteit, cultuur en gedrag: dé sleutel tot echte verbinding met onze klanten. Het Gouden Oor is voor ons een mooie aanvulling. Met het Gouden Oor kunnen we meten hoe we met onze relaties omgaan en het vertrouwen waarmaken dat zij in ons stellen.’

Bron: Stv

GEEN REACTIES