Florius financiert nu ook kangoeroe- en mantelzorgwoning

© Sabine van Erp, Pixabay

Florius biedt vanaf vandaag via het intermediair financiering van zogenaamde kangoeroe- en mantelzorgwoningen. Daarnaast heeft de geldverstrekker een nieuwe online omgeving gelanceerd, met het doel 55-plussers te stimuleren om na te denken over hun woonbehoeftes op termijn.

Het aantal 55-plussers wordt steeds groter, en zij worden ook steeds ouder. De overheid stimuleert deze groep om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen, indien nodig met mantelzorg. Desondanks is het voor eigenaren die familie in huis willen nemen, erg moeilijk om dit te realiseren, vanwege eisen van geldverstrekkers, gemeenten, de rijksoverheid en de fiscus.

Florius biedt de woonconsument boven de 57 al langere tijd de mogelijkheid tot maatwerk en het verzilveren van de overwaarde (voor aanpassingen aan de woning of voor consumptieve bestedingen). Daarbij komt nu dus de mogelijkheid tot financiering van een kangoeroe- of mantelzorgwoning.

Twee wooneenheden

Een kangoeroewoning bestaat uit twee wooneenheden onder één dak. Soms naast elkaar, soms boven elkaar. De woningen hebben allebei een eigen voordeur en vaak is er een interne verbindingsdeur aanwezig. Wie zo’n woning wil delen met ouder(s) of kind(eren), heeft hiervoor een vergunning van de gemeente nodig.

Een mantelzorgwoning is een tijdelijke woning in de tuin van iemand die zorg nodig heeft. Daar kan de zorgverlener, of degene die zorg nodig heeft, wonen. Een mantelzorgwoning kan een nieuw gebouw zijn, een aanbouw of een bestaand bouwwerk, bijvoorbeeld een garage. Als de zorg niet meer nodig is, mag de mantelzorgwoning niet meer bewoond worden.

Daarnaast financiert Florius woonvormen als gestippeld/geclusterd/hofje (vormen van bij elkaar in de buurt wonen, met eventuele gemeenschappelijke voorzieningen) en ‘samen zelfstandig wonen’, ook wel groepswonen genoemd. Woongemeenschappen of woongroepen (een woning met meer dan twee huishoudens) worden niet gefinancierd. Op florius.nl/strakswonen staat informatie voor 55-plussers om na te denken over de volgende woonstap. Adviseurs kunnen voor uitleg van de financieringsmogelijkheden kijken op florius.nl/adviseurs/strakswonen.

Bron: Florius

 

 

GEEN REACTIES