Financieel adviseurs scoren matig bij ondernemers

Financieel adviseurs scoren matig bij ondernemers
© Pixabay

De relatie tussen ondernemers en hun financieel adviseurs kan wel een oppepper gebruiken, blijkt uit een onderzoek van kredietverstrekker Caple. Gemiddeld zegt 57% van de ondernemers dat hun wel eens een verkeerd financieel product is geadviseerd. En 77% vertrouwt zijn adviseur niet echt.

Caple, dat groeikredieten verstrekt, liet onderzoek uitvoeren onder 368 ondernemers met minimaal tien medewerkers. Kernvraag is of zij tevreden zijn met het advies dat zij krijgen.

Ondernemers met 10-24 medewerkers blijken nog het meest tevreden (46%), zij zeggen nooit verkeerd financieel advies te hebben ontvangen. En twee op de drie vrouwelijke respondenten geven aan dat advies van een financieel adviseur tot een hogere omzet heeft geleid. Bij mannen is dit slechts de helft.

In veel gevallen (61%) is de financieel adviseur afkomstig uit het privé-netwerk van de ondernemer. Desondanks wordt de stelling ‘financieel adviseurs hebben het beste met mij voor’ door gemiddeld slechts 23% van de ondernemers onderschreven. Oudere ondernemers (65+) zijn het er het meest mee eens (41%).

Misschien zouden mkb-ondernemers bij gerichte vragen wat kritischer moeten zoeken naar een specialistische adviseur. Want wat hun betreft, beperkt financieel advies zich niet alleen tot de jaarrekening. Meer dan twee op de drie ondervraagden vinden dat zij voor al hun financiële vragen terecht moeten kunnen bij een en dezelfde adviseur. Ondernemers in de leeftijdscategorie 35 tot 44 jaar zijn deze mening met 83% het vaakst toebedeeld.

Bron: Caple

GEEN REACTIES