Ex-topman De Hypotheker start intermediairbedrijf voor zelfstandigen

Ex-topman De Hypotheker start intermediairbedrijf voor zelfstandigen
© Px

Bas Millenaar, voormalig directeur van De Hypotheker, is een eigen intermediairbedrijf gestart, de Ondernemershypotheek.

De specifieke kennis om hypotheekaanvragen van zzp’ers te kunnen beoordelen, ontbreekt bij veel hypotheekverstrekkers, aldus Millenaar. Het proces rond het analyseren van de jaarcijfers kost onnodig veel tijd waarbij de uitslag veelal ongewis is.

De Ondernemershypotheek wil de aanvraagprocedure voor zzp’ers daarom vergemakkelijken. Een online checklist die zzp’ers direct inzicht geeft in wat er mogelijk is vanaf een bruto jaarinkomen van €30.000, werkt daarbij als procesversneller. In vijf eenvoudige stappen kan de aanvraag worden ingediend. Zzp’ers krijgen met De Ondernemershypotheek bovendien de keuze of ze zelf hun hypotheek willen afsluiten (execution only) of met advies van de experts bij De Ondernemershypotheek.

Millenaar: “De jaarcijfers worden door een team van onafhankelijke financieel specialisten beoordeeld en met behulp van efficiënte processen wordt de complete aanvraag snel aan de bank voorgelegd. Doordat we alleen samenwerken met geldverstrekkers die ‘Ja’ zeggen tegen ondernemers, zit er geen ruis in het proces.” Op de site staan Rabobank, ABN AMRO, Munt, Woonfonds, NIBC Direct, Hypotrust en IQWOON als partners vermeld.

De Ondernemershypotheek haalt de jaarlijkse rapportage van het Hypotheken Data Netwerk (HDN) aan, waaruit blijkt dat het aantal zelfstandigen (zzp’ers) dat een hypotheek aanvraagt, nog steeds een grote groei laat zien. Betrof dat in 2013 zo´n 7200 aanvragen, in 2016 kwam het aantal aanvragen door zzp’ers uit op 30.000.

Maar het volume mag dan gestegen zijn, ruim 40 procent van de zzp’ers ervaart in de praktijk dat het moeilijker is geworden om een hypotheek te krijgen. Van de zzp’ers die meer dan vijf jaar actief zijn, vindt meer dan de helft (50,3%) dat de mogelijkheden slechter zijn geworden, zo citeert De Ondernemershypotheek uit onderzoek van ZZP Barometer.

Millenaar: “Zelfstandigen ondervinden vandaag de dag veel problemen bij het aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De politiek heeft haar mond vol over Nederland, Ondernemersland, maar biedt geen faciliteit om die ondernemer op dit gebied de noodzakelijke steun in de rug te geven. Daarom gaan wij de ondernemer het echte gemak bieden waar hij recht op heeft.”

Bron: De Ondernemershypotheek

GEEN REACTIES